Frisbeegolfrata Kuortinkartanoon lahjoituksena

13.6.2014

Frisbeegolf-korit pystytettiin talkoovoimin Kuortin nuorten viikonlopun aikana
Frisbeegolf-korit pystytettiin talkoovoimin Kuortin nuorten viikonlopun aikana
Talkoovoimaa
Talkoovoimaa
Topin isä Make Koistinen ja Hälvän Pete pystytyspuuhissa
Topin isä Make Koistinen ja Hälvän Pete pystytyspuuhissa

Hyvinkään ampumatragediaas menehtyneen Topi Koistisen muisto-ottelun tuotoilla rahoitettiin Frisbeegolf-rata Kuortinkartanoon

Kaksi vuotta sitten hyvinkääläinen nuori mies ampui Hyvinkään keskustassa ravintolassa ja kadulla olevia ihmisiä. Silmittömässä ammuskelussa kuoli kaksi ihmistä ja loukkaantui useita.

Toinen ampumistilanteessa kuolleista nuorista oli lahjakas hyvinkääläinen pesäpalloilija Topi Koistinen, joka menehtyi 26.5.2012 ampumisesta saamiinsa vammoihin.

 

Suomalaisia järkyttäneen tragedian vuosipäivänä 26.5.2013 järjestettiin Pihkalan pesäpallostadionilla Topi Koistisen muisto-otteluna pesäpallo-ottelu Hyvinkään Tahko - Jyväskylän Kiri. Muisto-ottelua tukivat pesäpalloseurojen lisäksi Hyvinkään kaupunki, Hyvinkään seurakunta, useat paikalliset yritykset ja vapaaehtoiset tukijat.

Hyväntekeväisyysottelun tuloista osa ohjattiin Topi Koistisen omaisten hallinnoimalle muistotilille sekä Hyvinkään kaupungin toteuttamaan nuorten syrjäytymistä ehkäisevään toimintaan.

 

Osalla muistotilin varoista toteutettiin frisbee-golfrata Kuortinkartanon kurssikeskukseen, jossa järjestetään syöpälasten leirejä. Metalliset frisbee-golfkorit pystytettiin Kuortinkartanon piha-alueelle kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna talkoovoimin. Talkoisiin osallistuivat Topi Koistisen vanhemmat, sisko miehensä kanssa sekä Kuortinkartanossa viikonloppuleirillä olevat nuoret.

 

Miksi Kuortinkartanoon ja miksi Frisbee-golf?

 

Liikunnallisesti lahjakas Topi harrasti monipuolisesti urheilua. Frisbee-golfin pelaaminen oli koko Koististen perheen mieluinen vapaa-ajan harrastus. Usein pelaamassa oli myös Topin tyttöystävä Rosa, joka harrastaa myös Ultimatea eli joukkue-liitokiekkoa.

 

Pertunmaan Kuortissa sijaitseva HYKSin lapsisyöpäpotilaiden vanhemmat ja ystävät eli Kympin lapset ry:n kurssikeskus Kuortinkartano liittyy myös Koististen perheen elämään. Topi Koistinen osallistui talkoolaisena Kuortinkartanon kesäjuhlien valmisteluun ja Topin siskon Emmin puoliso Vesa on viettänyt Kuortinkartanossa lukuisia leiriviikkoja leiriläisenä ja leirien isosena.

Koististen lähimmän naapurin tytär, Vesan sisko Heidi, on sairastanut leukemian. Heidille ja hänen sisaruksilleen Kuortinkartanosta muodostui tärkeä paikka, jossa on vietetty monen vuoden ajan lasten ja nuorten leirejä ja perheviikonloppuja. Syöpää sairastaneiden lasten ja heidän sisarustensa leireillä syntyy tiiviitä ystävyyssuhteita. Eräs tällainen on leukemiaa sairastaneen vantaalaisen Fannyn isosiskon Rosan ja Heidin veljen Villen ystävyys. Kyläillessään Villen luona Hyvinkäällä Rosa tutustui Villen naapuriin ja hyvään ystävään, Topiin. Tästä tutustumisesta alkoi monivuotinen seurustelusuhde, joka katkesi Topin kuolemaan.

 

Topi Koistisen muisto-ottelun tuotosta osan osoittaminen Kuortinkartanoon syöpäsairaiden lasten ja heidän perheidensä iloksi frisbee-golfradan muodossa kunnioittaa siis mitä parhaiten Topille tärkeitä asioita ja elämänarvoja; elämäniloa, liikunnallisuutta, yhteisöllisyyttä, ystävyyttä. Kuortinkartanossa frisbee-golfia tullaan varmasti pelaamaan kaikilla tulevilla leireillä ja perheviikonlopuilla ja Topi Koistisen muistoa kunnioitetaan arvostavalla ja sopivalla tavalla.