Kuortinkartano sai pyörälahjoituksen

21.12.2017


Syksyisellä kartanon pihamaalla kurvailee muutama lapsi uuden karheilla polkupyörillä aikuisten katsella touhua hymynkare suupielissä. Tuuli viuhuu lasten korvissa samalla kun jalat polkevat polkimilla lisää vauhtia kaksipyöräisiin menopeleihin. Välillä jarrutetaan niin, että kivet lentävät ilmassa ja maahan piirtyy viiva takarenkaasta. Testissä polkupyörät saavat aikuisilta ja lapsilta innostuneen vastaanoton.

Pertunmaan Lions Club ladyjen lahjoitus Kuortinkartanon leiriläisten ja perheiden hyväksi ilahdutti syksyisessä säässä kartanon pihalla polkupyöriä ihailevia hallituksen jäseniä. Pertunmaan Lions ladyt ovat usean vuosikymmenen ajan keränneet rahaa Pertunmaan hyväksi ja tänä vuonna hyväntekeväisyyskohteeksi valikoitui Kuortinkartano. Lettujen ja kahvin myynnistä saaduilla rahoilla vastikään väistynyt puheenjohtaja Paula Numminen kertoo halunneensa ilahduttaa leiriläisiä.

- Minä olen ikkunastani katsonut, kun Kuortinkartanon leiriläiset polkevat ryhmänä kartanolta rannalle uimaan. ja jatkaa: - Se on upea näky, kun lapset jonossa menevät!

Kuortinkartanosta lähtevät leiriläiset ovat yli 40 vuotta Lions ladyjen toiminnassa mukana olleelle Sinikka Tyyskälle myös tuttu näky. Lions ladyjen toiminnassa mukana olemisen Tyyskä on kokenut tärkeäksi ja mielekkääksi, sillä hyväntekeväisyyden ohessa toiminta pitää sisällään yhteisiä retkiä ja kokoontumisia saman henkisessä joukossa.

Tällä hetkellä Pertunmaan Lions ladyjen joukkoa johtaa Kaisa Honkanen, joka mainitsee, että hyväntekeväisyyttä tullaan jatkossakin toteuttamaan muun muassa vammaisten lasten ja vanhuspalveluissa Pertunmaan alueella. Kuortinkartanon he lupaavat pitää mielessä jatkossakin ja tarvittaessa tukea kartanon toimintaa. Kympin lasten puheenjohtaja Anna Cantell-Forsbom on hyvin mielissään pyörälahjoituksesta. Yhdistyksen ja sen myötä Kuortinkartanon toiminnan ylläpitäminen on pitkälti ihmisten hyväntekeväisyyden varassa ja Pertunmaan Lions Club ladyjen lahjoituksen he näkevät hyvin merkittävänä. ”Pyörät ovatkin kartanolla kovassa käytössä lasten polkiessa rannalle uimaan tai Pertunmaan Anettuun laskeutumaan köysillä.” kertoo kartanon emäntä Tuula Kurppa, joka on tyytyväinen turvallisiin ja tukeviin polkupyöriin.