1236 katsojaa oli tukemassa Kympin Lasten toimintaa

9.9.2023

Lauantaina 9.9. järjestettiin Bolt Arenalla hyväntekeväisyytapahtuma, jossa ensin seurattiin Kansallisen Liigan ottelua HJK vs. PK-35 Vantaa (2-0) ja tämän jälkeen HJK All Stars vs. Gilla FC (4-2). Tapahtuman tuotot ohjataan Kympin Lasten potilasperheiden tukitoimintaan.

Ottelu pelattiin sekajoukkueilla. Gillan riveissä kentällä nähtiin ensimmäistä kertaa myös naisia, kun pelipaidan pukivat päällensä Pihlaja, Pinkku Pinsku, Ida Paul sekä SANNI . Lisäksi kentällä nähtiin muun muassa JVG:n Ville Galle ja Jare Brand ja Roope Rannisto. HJK All Starsin riveissä nähtiin muun muassa HJK Oy:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti, HJK:n Hall Of Fame -jäsen Christina Forssell sekä Sebastian Sorsa

Ottelua seurasi yhteensä 1236 katsojaa ja mukana menossa oli myös Kympin Lasten potilasperheitä. Kansallisen Liigan matsin tauolla järjestettiin Meet&Greet, jossa paikalla oli Gillan ja HJK All Starsin pelaajia. Infektioriskissä oleville potilasperheille oli järjestetty oma aitio, jossa tavattiin tähtipelaajia ja josta matseja pystyi seuraamaan turvallisesti. 

Frendi frendeineen vieraili aitiossa <3

Kuvat: Arto Isotalo

HJK All Stars -joukkueen kapteenina toimineelle Minna Kauppiselle ja Gilla FC:n kapteenina toimineelle Duarte Tammilehdolle Kympin Lasten toiminta on tullut omakohtaisesti tutuksi.

Hyväntekeväisyysottelun alullepanijana toiminut ja HJK All Stars -joukkueen kapteenina toimiva Minna Kauppinen tutustui vuonna 2022 Kympin Lasten toimintaan oman lapsen sairastuttua leukemiaan. Kympin Lasten toiminta toi ensimmäisestä sairaalaviikosta alkaen perheelle tukea sekä mahdollisuuden keskustella ja kuunnella toisia samassa tilanteessa olevien kanssa.

– Kun lapsi sairastuu vakavasti, kriisin ja pelon lisäksi ulkopuolisuuden tunne ottaa vahvasti valtaa ja tiput pois kaikista sosiaalisista ympyröistä infektioeristyksen takia. Kympin Lapset tarjoaa mahdollisuuksia tavata vertaisia turvallisten tapahtumien kautta ja pääset pieneksi hetkeksi ulos omasta kuplasta. Juuri tämän takia on upeaa päästä yhdessä Klubin ja Gilla FC:n kanssa luomaan elämyksiä potilasperheille, jotka auttavat jaksamaan eteenpäin. Jalkapallolla on suuri voima yhdenvertaisuuden edistämisessä ja olen todella onnellinen että unelma hyväntekeväisyysottelusta nyt toteutuu, Kauppinen sanoo.

Gillan kapteenina hyväntekeväisyysottelussa toimineelle Duarte Tammilehdolle ja kumppanilleen Aino Mäkiselle Kympin Lasten toiminta on ikävä kyllä tullut myös tutuksi. Tammilehdon ja Mäkisen tyttäreltä Elmalta löytyi pahanlaatuinen aivokasvain, joka saatiin onneksi hoidettua. Elman isoveli Noah vietti kahtena kesänä viikon Kympin Lasten kesälerillä osana koko perheen tukipalvelua.

– Kympin Lasten toiminta on erittäin arvokasta koko perheen hyvinvoinnille. Kun lapsi sairastuu syöpään, niin elämän psyykkinen, sosiaalinen ja fyysinen tasapaino järkkyy kertaheitolla. Ei vain ydinperheellä, vaan myös esimerkiksi isovanhemmilla. Meidän perheessä isovanhempien on ollut mahdollista saada vertaistukea Kympin Lasten kautta, mikä taas on auttanut heidän jaksamistaan tässä vaikeassa matkassa. Olemme hyvin kiitollisia juurikin siitä, miten he ovat tukeneet kaikkia lähimmäisiämme, Tammilehto kiittelee.

Hetkiä Bolt Arenalta lauantain 9.9.2023 Hyväntekeväisyysottelusta.

Kuvat: Mira Lönnqvist

Lisää hetkiä Bolt Arenalta lauantain 9.9.2023 Hyväntekeväisyysottelusta.

Kuvat: Arto Isotalo

Ja vielä lisää hetkiä Bolt Arenalta lauantain 9.9.2023 Hyväntekeväisyysottelusta.

Kuvat: Kalevi Hämäläinen

Kun lapsi sairastuu syöpään, se koskettaa koko perhettä. Tämä tapahtuma osoitti, että se koskettaa myös koko joukkuetta ❤️. Kuva: Arto Isotalo

Voit edelleen tukea Kympin Lasten toimintaa lahjoittamalla haluamasi summa Kympin Lasten MobilePay -lahjoituksena numeroon 33729.