Kympin Lapset ja SYLI ry tiivistävät yhteistyötä

25.4.2023

Haluamme tehdä enemmän potilasperheiden hyväksi! 

Tiivistämme yhteistyötä SYLI ry:n kanssa, jotta yhä useampi potilasperhe voisi saada eväitä jaksamiseen ja laadukasta vertaistukea hoitojen aikana ja niiden jälkeen. Jatkossa infektioriskisten potilasperheiden ja lapsensa menettäneiden perheiden toimintaan voi osallistua kummastakin yhdistyksestä.

Mia Allonen, SYLI ry:n puheenjohtaja: "Mahtavaa tehdä yhteistyötä ja vaihtaa ajatuksia yhteisten asioiden äärellä. Yhteistyö kohdennettuihin ryhmiin on tärkeää, jotta saamme heille enemmän vaihtoehtoja. Yhdellä alueella osallistujamäärät ovat pieniä ja järjestelyt vaativampia. Infektioriskissä olevat ja lapsensa menettäneet löytävät varmasti lisää kanssakulkijoita ja vertaistukea yhteistyöllä."

Janina Mäntymaa, Kympin Lasten puheenjohtaja: "Syli ry:n on merkittävä toimija TAYS:n alueella ja heillä on paljon laadukasta toimintaa potilasperheille, jota on ollut ilo jo pitkään seurata. On hienoa saada Syli ry nyt tiiviiksi yhteistyökumppaniksi, jolloin voimme tavoittaa yhteistä kohderyhmäämme laajemmin."

Kympin Lapset tukee Uuden lastensairaalan vuodeosasto Taikalla (entinen Osasto 10) hoidettavia sekä hoidossa olleita lapsisyöpäpotilaita ja heidän perheitään. 

SYLI ry on syöpään sairastuneiden lasten vanhempien yhdistys, jonka toiminnan piiriin kuuluvat kaikki Tampereen yliopistollisessa sairaalassa (TAYS) hoitoa saavat lapset ja heidän perheensä.