SairaalaNutan toiminta ja ohjaajat tutuiksi

7.11.2022

SairaalaNuta on nuorisotalo Discord-verkkoalustalla Taika-osastolla tai avohoidossa oleville 9–17-vuotiaille nuorille. Kokoonnumme maanantaisin kello 17–19 höpöttelyn ja pelailun merkeissä. 

SairaalaNutalla teemme juuri sitä, mitä nuoret toivovat!

Yleensä olemme pelanneet Robloxin erilaisia pelejä: kaivaneet hiekkaa, etsineet tusseja, pelanneet bingoa tai rakentaneet laivaa. Myös Kahoot-tietovisailut ovat olleet suosittuja. 

SairaalaNutalla on pidetty myös kokkauslive. Osallistujille toimitettiin lahjakortti kauppaan ja lista tarvikkeita varten. Sitten yhdessä omilla tahoillamme teimme pannukakkua, joka oli muuten herkkua! Idea kokkausliveen tuli nuorilta.

Discord tunnetaan pelialustana, mutta se taipuu moneen ja on siksi valikoitunut myös SairaalaNuta-paikaksemme. 

Discordissa on mahdollista jakautua eri huoneisiin. Yhdessä huoneessa voi kuunnella vaikka musiikkia, toisessa käydä laittamassa kuvia omasta lemmikistä tai kolmannessa striimailla omia pelejä. 

Kameran voi halutessaan pitää päällä tai olla mukana osallistumalla höpöttelyyn tai ihan vaikka vain kuuntelemalla muiden juttuja. 

SairaalaNutalle osallistumiseen on siis matala kynnys, ja jokainen voi osallistua oman jaksamisen mukaan juuri sen aikaa kuin haluaa.

Nuoret kertovat SairaalaNutan saavan pahat ajatukset pois, sillä siellä keskitytään yhteiseen hauskanpitoon. Sairaudesta ei myöskään tarvitse puhua, sillä kaikki tietävät, miksi SairaalaNutalla ollaan.

SairaalaNutan ohjaajat esittäytyvät

Inka

Moikka, olen Inka ja työskentelen nuoriso-ohjaajana Malmin nuorisotalolla. 

Ohjaan erilaisia ryhmiä, ja toimin nuorisotalon avoimessa toiminnassa järjestäen heidän kanssaan mielekästä vapaa-ajan toimintaa. Teen myös työtä alueen kouluilla.

Kanssani voit höpötellä niitä näitä, tehdä etänä ristisanoja, miettiä sulle uutta vapaa-ajan tekemistä. 

Kanssani voi pelailla, tai voidaan vaikka opetella tekemään koiralle vetolelu!

Tuuhan jutulle ja katsotaan, mitä keksitään!

Minuun yhteyden saa:

Puh./WhatsApp: 040 4864531
Discord: Ingman#9429
S-posti: inka.hyvonen@hel.fi

Jenni

Jenni täältä Munkkiniemen nuorisotalolta moikka moi! Oon avoimen nuorisotalotoiminnan ohjaaja, mutta sen lisäksi myös some-nuorisotyöntekijänä. 

Arkisempia faktoja musta: 

  • pidän talvesta ja talvivaatteista
  • kaikesta mikä liittyy kettuihin
  • taiteesta sen erimuodoissa
  • Youtube-videoiden tuijottamisesta
  • pelaamisesta tietokoneella
  • oikeestaan vähä laidasta laittaa asioista! 

Ps. Oon BTS-fani. 😃 Muhun voi käydä tutustumassa meidän Instagramin Munkannuta kautta, sielt löytyy muutkin sometilit! 😊 Nähdään Discordissa!

Taru

Moikka! Olen Taru ja opiskelen Humakissa yhteisöpedagogiksi. Olen ollut SairaalaNutalla opiskelijaohjaajana sen alusta saakka. 

SairaalaNutalla olen oppinut pelaamaan erilaisia pelejä ja digitaidot ovat kehittyneet – kiitos kärsivällisten nuorten, jotka ovat minua opettaneet! 

Vapaa-ajalla tykkään askarrella, neuloa ja laulaa. Näiden juttujen ohjaaminen voisi sujua myös SairaalaNutalla. 

Kympin Lapsilla ohjaan virtuaaliaskarteluita infektioriskisille, ja retkilläkin minuun voi törmätä.

Tervetuloa SairaalaNutalle! Discord-linkin saat Inkalta.

SairaalaNuta on Digitaalinen sairaalanuorisotyö -hankkeen toimintaa. Hankekumppaneina ovat Humanistinen ammattikorkeakoulu, Helsingin kaupungin nuorisopalvelut ja Kympin Lapset, yhteistyössä HUS. Hankkeen rahoitus on saatu Etelä-Suomen Aluehallintoviraston nuorisotyön kehittämismäärärahasta.