Tuolitapahtuma Narinkkatorilla 28.2.2024

13.2.2024

Tule tuolitapahtumaan Helsingin Kampin Narinkkatorille 28.2.2024

Sylvan ja Kympin Lasten tuolitapahtuman ajankohta siirtyy helmikuun loppuun pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen lakon vuoksi.

Vuonna 2023 Suomessa sairastui 155 lasta syöpään ja 22 lasta menehtyi. Helmikuussa Sylva ja alueelliset yhdistykset sekä vanhempainkerhot kampanjoivat lasten syövän teemalla: Se ei ole ohi, kun se on ohi - Tuen tarve jatkuu, vaikka syöpähoidot päättyvät. On kuljettava pitkä matka, ennen kuin lapsen ja perheen elämä on toipunut raskaasta matkasta syövän kanssa.

Kansainvälistä lasten syövän päivää vietetään 15.2.2024. Sylva ja Kympin Lapset järjestävät 28.2. Helsingin Kampissa, Narinkkatorilla kello 12-18 tuolitapahtuman, jossa ovat siniset ja punaiset tuolit kuvaamassa viime vuonna syöpään sairastuneita lapsia ja valkoiset tuolit symboloimassa syöpään menehtyneitä lapsia ja nuoria. Vastaavia tapahtumia järjestetään ympäri Suomea. Voit tulla paikalle muistamaan omaa läheistäsi jättämään kukkia tai muistokortin tai vaan pysähtymään tärkeän asian äärelle. Paikalla on Sylvan ja Kympin Lasten henkilökuntaa, sekä vapaaehtoisia. Tapahtuman ajankohta siirrettiin helmikuun loppuun pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen lakon vuoksi. 

Sylva auttaa syöpään sairastuneita lapsia, nuoria ja heidän perheitään heti sairauden alusta hoitojen päättymiseen, mutta myös niiden jälkeen. Sylva tarjoaa psykososiaalista tukea kuten vertaistukea, terapeuttista keskustelutukea, kursseja sekä taidetoimintaa verkossa lapsille.

Kympin Lapset toimii Uudessa lastensairaalassa hoidettavien lapsisyöpäpotilasperheiden hyväksi mahdollistaen ryhmämuotoista vertaistukea, järjestäen toimintaa ja virkistystä sekä Helsingissä, verkossa että leiri- ja kurssikeskus Kuortinkartanossa, jossa järjestetään syöpää sairastaville lapsille ja nuorille sekä perheille lomaviikonloppuja ja -jaksoja sekä leirejä läpi vuoden. Kympin Lapset tarjoaa tukea perheille myös tilanteessa, jossa lapsi on menehtynyt syöpään.

”Osallistumalla Kampin tuolitapahtumaan voi tukea valtakunnallista ja alueellista toimintaa syöpää sairastavien lasten hyväksi,” toteaa Sylva ry:n toiminnanjohtaja Marika Aro.

”Tuolitapahtumassa on tuolit sekä sairastuneille että menehtyneille lapsille. Syöpä koskettaa laajaa lähipiiriä. Tervetuloa keskustelemaan kanssamme,” kehottaa Anu Tikka, Kympin Lasten toiminnanjohtaja.


Helmikuun tuolitapahtumat:

14.2. Syöpykät, Prisma, Pori

15.2. Pohjois-Savon Syöpäyhdistys, Kuopio

15.2. Syli, Ratina, Tampere

17.2. Pohjois-Suomen Syöpälapsiperheet, Oulu

17.2. Pohjois-Savon Syöpäyhdistys, Kuopio

28.2. Sylva ja Kympin Lapset, Helsinki, Narinkkatori#itsnotover #sylvary #kympinlapset