Kympin Lapset -lehti

 

 

Kympin Lapset -lehden päätoimittaja on Hanna-Mari Bennick. Lehti ilmestyy kolme kertaa vuodessa.

Uusin numero on Kympin Lapset 1/2019

Lehdessä on mm. seuraavat artikkelit:

  • Syöpä ja onni mahtuvat samaan taloon
  • Diagnoosina Wilmsin tuumori - syöpäelämää lievimmässä muodossa?
  • Uudet halituksen jäsenet esittäytyvät

 

 

Puheenjohtajan palsta

Hyvä Anna, 


Koomikko Groucho Marxin tunnettu sitaatti menee mukaillusti näin. ”En tahdo kuulua yhdistykseen, johon minut hyväksyttäisiin jäseneksi.

Grouchon näkökulma osuu jollain tavalla hyvin tähän hetkeen. Olemme tekemisissä yhdistyksen kanssa, jonne kukin on löytänyt tiensä sellaisissa olosuhteissa, joita ei kenties olisi kohdalleen toivonut.

Kuitenkin me kukin olemme tässä ja saaneet olla jo pitkään sinun johdollasi tekemässä arvokasta työtä.

Ensimmäistä kertaa tapasin sinut, Anna, Kympin lasten vanhempien kahvihuoneessa. Istuin vanhan Lastenklinikan osasto K10:n nahkaisella sohvalla. Oman poikani hoidot olivat kesken, mieheni hoiti toista poikaamme kotona ja olo oli epätodellinen. 

Täälläkö minun poikani todella on? Miten tässä käy koko perheellemme? Onko toivoa? Suuret elämänkysymykset risteilivät pienten arjen huolten kanssa. Mitä söisin? Miten toisella pojallani meni päivähoidossa? Missä nukun? 

Muistan, miten niinkin pienen ja arkisen asian kuin tiistaisen kahvituksen yhteydessä, avoin olemuksesi rohkaisi kohtaamaan omat kysymykseni. Tuntui, etten sittenkään ole yksin. Se auttoi. Olen vain yksi esimerkki ihmisistä, joihin olet vaikuttanut vahvasti. Tiedän, etten ole ainoa.

Omalla juurevalla ja avoimella tavallasi hoitaa yhdistyksen asioita, olet johdattanut lukuisia ihmisiä kohtaamaan omia vaikeuksiaan, surujaan, ilojaan, elämän näköaloja, juttelemaan keskenään ja toimimaan yhdessä. Vahvojen vastoinkäymisten keskellä olet mahdollistanut lukuisille kanssakulkijoille omien voimavarojen löytämisen. Kenties selviämme. Sittenkin. Kaikesta. 

Monelle vaikeassa tilanteessa olevalle ihmiselle nimenomaan toimiminen, tunne siitä, että voi vaikuttaa jotenkin omaan tilanteeseensa on voimauttavin asia. Yhdistys on johdollasi tarjonnut mahdollisuuksia syöpälapsipotilaiden ja heidän perheidensä tilanteen ja hyvinvoinnin parantamiseksi. Kahvihuoneen lisäksi piirtyy mieleen vahvoja kuvia sinusta, Anna, Kuortinkartanosta.

Yhteiset hallituksen kokoukset, kesäjuhlatalkoot ja saunaillat nostattavat monenlaista kuvaa. Kuvaa sinusta johtamassa kokousta, huolehtimassa pöytäkirjan pykälistä, pohtimassa laajasti taloutta ja tekemässä käytännön yksityiskohtiin liittyviä ratkaisuja, lukemassa päivän lehteä pöydän äärellä ja kertomassa Jarin viimeisistä päähänpistoista kesämökkien remonttien yhteydessä. 

Kaikista yhdistyksessä kohtaamistamme vaiheista, nousee päällimmäisenä mieleen kuitenkin ilo. Se, että oman johtajuutesi kautta olet mahdollistanut meille muille lukuisia kohtaamisen hetkiä ja laajentanut sitä kautta omaa elämänymmärrystämme. 

Olet nyt jättämässä yhdistyksen puheenjohtajuutta taaksesi. Toivon, että kun hieman saat etäisyyttä ja
katselet kulkemaasi tietä yhdistyksen johdossa, tunnet sitä samaa ylpeyttä, jota me kaikki tunnemme sinusta – että olet ollut aivan paras puheenjohtaja. On aika kulkea eteenpäin. Toivomme vahvasti, että näemme sinua vieläkin seuranamme ja että autonne kaartaa Kuortinkartanon pihaan hallituksen kokouksiin, hiihtolenkeille Kuortinkartanon lähimetsiin ja kesäjuhliin.

Kiitollisina yhdistyksen parissa tehdystä työstäsi on Kympin lapset päättänyt nimetä  Kuortinkartanosta tilan sinun mukaasi. Yläkerran aula on tästä edes päin Annan aula. Se on henkevien keskustelujen, hersyvien naurujen, yhdessä itkettyjen ilojen ja murheiden sekä jaettujen kohtaamisten paikka. 

Tahdon päättää puheeni myös sitaattiin Groucho Marxilta: Minä teen elämässäni onnellisuuteeni liittyvän päätöksen, eivät olosuhteet. Eilinen on mennyt, huomista ei vielä ole, on vain tämä päivä. Joten valitsen olla onnellinen tässä päivässä. Kiitos, Anna, kaikista näistä vuosista! 

Kympin lasten puheenjohtajana vuosina 2008 –2019 toimi Anna Cantell-Forsbom. Maaliskuun lopussa pidetyssä yhdistyksen vuosikokouksessa Anna päätti luopua paikastaan Kympin lasten hallituksessa ja oli aika kiitospuheen. 

Aikaisempia Kympin Lapset -lehden numeroita: