Kympin Lapset -lehti

 

 

Kympin Lapset -lehden päätoimittaja on Hanna-Mari Bennick. Lehti ilmestyy kolme kertaa vuodessa.

Uusin numero on Kympin Lapset 2/2019

Lehdessä on mm. seuraavat artikkelit:

  • Kuortinkartanon kesäjuhlaa jo 35 vuotta
  • Lions Clubit Kympin Lasten tukena
  • 14 Eroperheen lapsen sairastuminen syöpään

 

 

Puheenjohtajan palsta

Kuortinkartanon ladossa lentelee isoja pehmeitä palloja edestakaisin päädystä toiseen. Välillä joku leiriläisistä istahtaa hetkeksi seinustalla olevalle penkille seuraten tiukasti katseellaan käynnissä olevaa peliä. Hetken päästä hänkin on takaisin liikkeessä mukana ja on jonkun toisen vuoro huilata sivussa.

Käynnissä on lasten ja nuorten leireiltä tuttu dodgeball-peli (polttopallo), joka on vuodesta ja leiristä toiseen järkähtämättömän suosittu ohjelma leiriläisten keskuudessa. Latoon mahtuu koko leiri kerrallaan ja pelissä ovat mukana aivan kaikki – aivan pienimmästä leiriläisestä isoimpaan isoseen.

Eri-ikäisten lasten ja nuorten yhteiset pelit ja leikit ovat toisinaan haastavia järjestää. Omat kokemukseni opettajana koulumaailmasta ovat näyttäneet minulle näkymättömiä raja-aitoja eri ikäisten ja eri luokilla olevien välille. Toisella luokka-asteella olevan koulukaverin kanssa ei välttämättä jutella, varsinkaan jos välissä on useampia vuosia. Toisinaan olen pohtinut, kuinka Kuortinkartanon leirit onnistuvat laajan ikähaarukan vuoksi. Miten ensimmäistä luokkaa aloittava ja teini-iän tuulissa tempoileva löytävät yhteisen sävelen? Isoset ja leirin työntekijät ovat vuosien saatossa kyenneet luomaan kartanolle ilmapiirin, jossa leiriläisten on hyvä ja turvallista olla. Leiriläiset kasvavat isosiksi ja kantavat mukanaan Kuortinkartanosta keräämiään kokemuksia ja ystävyyssuhteita.

Kuortinkartanon kesäjuhla on vuosittainen tapahtuma, joka syntyy talkoovoimin. Lapset ja nuoret ovat
mukana tekemässä juhlaa yhdessä aikuisten kanssa.

Näin on aina ollut. Aiempien vuosien lapset ovat kasvaneet nuoriksi aikuisiksi, joilla on omat kodit, opiskelupaikat ja ammatit. Kuitenkin myös he haluavat kokoontua yhdessä tärkeäksi koetun asian ympärille ja ennen kaikkea tavata toisiaan. Kesäjuhla ei synny ilman elämänmakuista ja ihastuttavaa iän ja kokemusten kerrostumaa. Vanhimpien talkoolaisten ollessa yli seitsemänkymmentä ja nuorimpien ollessa alle kouluiän, olemme ainakin hetkeksi tavoittaneet samanlaista yhteyttä syntymävuosistamme huolimatta, kuin lasten ja nuorten leireillä tavoitetaan dodgeball-pelin äärellä. Olemme kaikki yhdessä yhtä tärkeitä ja arvokkaita, ja meitä yhdistää merkityksellinen kokemus, joka on tuonut meidät yhteen.

Lasten, nuorten ja nuorten aikuisten mukanaolo yhdistyksen toiminnassa on tärkeää ja merkityksellistä. He ovat samanaikaisesti osallistumassa ja toteuttamassa, antamassa ja saamassa.

Kuunnellessani lasten kertomuksia isosista leireillä ja katsellessani lasten, nuorten ja entisten isosten toimintaa kesäjuhlien talkoolaisina, tunnen heistä valtavaa ylpeyttä ja kiitollisuutta. Ilman heidän mukanaoloaan eri tapahtumissa ja toiminnoissa ei olisi riemullisia uintiretkiä talkoiden lomassa, lautapelien pelaamista Reijonsalissa, hauskoja sutkautuksia ruokajonossa, syvällisiä keskusteluja oman ikänsä unohtaen tai niitä alussa mainittuja ladossa lentäviä isoja pehmeitä palloja.

Aikaisempia Kympin Lapset -lehden numeroita: