Liikunta

Kympin lasten HCR-joukkue vuosimallia 2012.

HCR
 

Kympin lasten hölkkääjät osallistuivat jälleen toukokuussa 2012 juostuun HCR-puolimaratoniin. Matkaan lähti ja tuli myös maaliin 25 potilasperheidemme kuntoilijaa. Juoksuun lähdettiin iloisin mielin, omaa sopivaa vauhtia. Saimme nauttia hyvästä, aavistuksen ehkä liiankin lämpimästä säästä ja loistavasta tunnelmasta.

Joukkueessamme oli myös monta ensikertalaista. Monille heistä ajatus puolimaratonin juoksemisesta oli aluksi tuntunut uskomattomalta. Itsensä voittamisesta saatu hyvänolon tunne juoksun jälkeen oli mahtava.

Yhdistyksemme on tukenut ja kannustanut osasto 10:llä hoidossa olevien lapsipotilaiden vanhempien liikunnan harrastamista. Sairaalassa viikkoja ja jopa kuukausia jatkuvat hoitojaksot ovat syöpää sairastavalle lapselle ja hänen vanhemmilleen äärimmäisen raskaita. Lapselle vanhempien tuki sairaalassa on elintärkeätä. Siksi vanhempien on oltava henkisesti ja myös fyysisesti kunnossa. Liikunnan positiivinen vaikutus jaksamiseen on kiistaton.

Aloitamme kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona yhteislenkit Lastenklinikalta. Mukaan voi tulla hölkkäämään tai kävelemään reippaasti. Tarkoitus on tavata ja liikkua yhdessä joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona. Mukaan voi tulla vaikkei haluaisikaan osallistua ensi vuonna 4.5. juostavaan HCR:iin.

Suomen Urheiluliiton projektijohtaja Pertti Raunio on pitänyt meille juoksuluennon jo kahtena vuotena. Pertti kannusti meitä osallistumaan jopa Helsinki City Maratoniin. Vielä emme joukkueena virallisesti olleet mukana vaikka muutama kovakuntoinen Kympin Lapset – juoksija mukana olikin.

Uskon, että meitä on ensi vuoden HCR:lla yli 30 kymmentä potilasperheidemme kuntoilijaa ja HCM:lla yli kymmenen maratoonaria.

Juoksu on ihmiselle luonnollinen liikkumismuoto. Elimistömme vaatii fyysistä kuormitusta voidakseen hyvin. Juoksu antaa myös kiireisen elämän vastapainoksi mahdollisuuden mietiskelyyn ja rauhoittumiseen.

Juoksun suuria hienouksia on se, että voimme toteuttaa sitä vaatimattomin ja yksinkertaisin varustein. Sääolosuhteetkaan eivät ole esteenä lenkille lähtemiselle.

Tässä vielä ensi kertaa HCR:lla mukana olleen Katjan kommentit juoksemisesta:

”Oli ihan mahtavaa olla mukana HCR:lla, mutta maratoniin et kyllä vielä saanut suostuteltua:). Melkein voisin vannoa, ettet koskaan saakkaan, mutta menihän tämän puolikkaan taivutteluunkin noin 5 vuotta.... Mahtavaa oli juosta Kympin Lasten joukkueessa!”