Taikalapset antaa kasvot lapsen syövälle ja luo toivoa, että syövästä voi parantua. 

Taikalapset-projektissa valokuvataiteilija Kati Saari ikuisti kymmenen syövän sairastanutta lasten ja nuorta sadunomaisiin valokuviin.

Projekti sai nimensä Uuden Lastensairaalan Taika-osastosta, jossa hoidetaan syöpään sairastuneita lapsia ja nuoria.

Lapset, nuoret ja heidän perheensä osallistuivat projektiin kertomalla myös tarinansa. 

  • Miten syöpä havaittiin ja miten sitä hoidettiin? 
  • Millaisia tulevaisuuden haaveita lapsilla ja nuorilla on? 
  • Mitä he haluavat sanoa toiselle syöpään sairastuneelle?

Valokuvat, tarinat ja uniikit fantasia-asut olivat esillä Musiikkitalossa 13.12.2022–3.1.2023. Näyttelyä kuvailtiin ennen kaikkea koskettavaksi ja sen koettiin antavan vertaistukea muille samassa tilanteessa oleville.

Siksi valokuvat ja tarinat päätettiin tuoda myös verkkoon. Tervetuloa tutustumaan Aishaan, Armiin, Emiliaan, Hillaan, Islaan, Kleoon, Melisiin, Miloon, Sanniin ja Vilmaan.

Taikalapset-projekti toteutettiin Kati Saaren ja Kympin Lapset – HYKSin lapsisyöpäpotilaiden vanhemmat ja ystävät ry:n yhteistyönä, ja sitä tuki Finnfoto. 

Taikalapset-sivuston kuvien © Kati Saari Photography.

"Todella upea näyttely hienossa paikassa! Koskettava ja surullinen, mutta myös täynnä toivoa. Näyttelyssä esiteltiin todella rohkeita ja ihania lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään aivan upean kauniiden kuvien ja avartavien kertomusten kautta. Mielettömän taitava kuvaaja sai esiin teidän jokaisen supervoimat! Suuri tsemppihali kaikille joiden elämää syöpä koskettaa."

Vieraskirja

Jätä terveisesi tai kommenttisi alle. Huom! Klikkaa otsikkoa lukeaksi tai kommentoidaksesi toisen kommenttia.