Emilia, 5 vuotta

Emilian akuutti lymfaattinen leukemia (ALL) havaittiin maaliskuussa 2021, kun silloin 3-vuotiaan Emilian verinäytteen arvot olivat melkoisen pielessä. Emilia oli ollut ajoittain huonovointinen, kalpea ja väsynyt.

Sairastumista edeltävällä viikolla perheemme kävi hiihtolomalla Emilian mummun luona hiihtämässä, laskettelemassa ja luistelemassa. Sairaus ja sen vakavuus tulivat yllätyksenä kaikille läheisille.

Hoidot Uudessa Lastensairaalassa alkoivat heti, kun sairaus todettiin. Alkuun sairaalassa piti olla noin kuukauden koko ajan saamassa lääkkeitä. Se oli raskasta aikaa, koska koronarajoitteiden takia vain toinen vanhemmista sai olla Emilian luona kerrallaan. Sisarukset eivät päässeet sairaalaan ollenkaan.

Emilian ensimmäisen sairaalareissun jälkeen hoitoja jatkettiin kotona, ja välillä käytiin sairaalassa saamassa lääkkeitä useankin päivän ajan. Emilia on osallistunut hoitojen ylläpitovaiheen alkaessa Uuden Lastensairaalan Taika-kerhoon ja Taika-tanssiin, jotka on suunnattu infektioriskissä oleville lapsille. Emilia on saanut leikkiä, askarrella ja ennen kaikkea olla ikäistensä lasten kanssa.

Emilia rakastaa maalaamista, värittämistä ja piirtämistä. Viimeisen vuoden aikana hän on tehnyt satoja taideteoksia, joita on valokuvattu muistoihin, ja osa on piilotettu säilytykseen myöhempää iloa varten. Hänen tulevaisuuden haaveitaan ovat oma pinkki talo sekä taidemaalarin ja tanssijan ura. Emilian viimeisin haave on tulla astronautiksi ja lentää avaruuteen tutkimaan kaukaisia tähtiä ja planeettoja.

Emilia haluaa sairastuvien tietävän, että sairaalassa on oikeasti kivaa, kunhan ottaa leluja mukaan. Siellä on myös leikkitätejä. Sairaalassa voi toivoa omia herkkuruokia, kuten lohta, joka on Emilian suosikki. Sitä saa syödä vaikka joka päivä.

– Emilian vanhemmat Suvi ja Ari