Aisha, 11 vuotta

Sairastuin leukemiaan juuri ennen 3-vuotisjuhliani. Syöpä löytyi, kun epämääräiset flunssan kaltaiset oireet olivat jatkuneet noin kuukauden.

Ensin minulla epäiltiin korvatulehdusta. Sitten epäiltiin, että keuhkoissani on jotain, mutta sieltäkään ei löytynyt mitään. Kuume tuli ja meni. Minulla oli myös mustelmia ja jalkasärkyä, jotka usein liittyvät leukemiaan. Nukahtelin päivän mittaan, kun olin niin väsynyt.

Terveyskeskuksessa otettiin lopulta oikeat verinäytteet. Lähdimme vielä samana päivänä Lastenklinikalle, ja hoidot aloitettiin samana yönä.

Leukemia palasi hoidoista huolimatta vielä kaksi kertaa ennen kuin se saatiin nujerrettua kesällä, kun täytin 8 vuotta. Nyt olen elänyt syöpävapaata elämää kolmen vuoden ajan.

En mieti sairautta paljon, paitsi silloin kun käydään lääkärissä. Joskus sairaalassa käyminen on kivaa, jos näkee tuttuja hoitajia tai lääkäreitä, mutta ei sinne aina ole kiva mennä.

Iloiseksi minut tekevät Elvis-kissamme, perheeni, musiikki ja kristallit, joita keräilen. Surulliseksi tulen, jos vaikka riitaannun kaverin kanssa ja kun on huono olo. Mieluista tekemistä minulle ovat piirtäminen, musiikin kuuntelu ja ulkona oleminen.

Tulevaisuudessa haluaisin olla lääkäri tai laulaja. Haluaisin auttaa muita, jotka ovat sairaita. Jos joku toinen saisi syövän, sanoisin hänelle, että kyllä sinä selviät. Olet vahva. Ja sairaalassakin voi viihtyä välillä.