Isla, 4 vuotta

Esikoislapsemme vauvakupla puhkesi diagnoosipäivänä kuin seinään. Islan leukemia todettiin, kun hän oli 7 kuukauden ikäinen vauva.

Islalle ilmestyi 4–5 kuukauden iässä pieni mustelma ohimolle, jonka ajateltiin kopsahtaneen johonkin. Mustelma muuttui ja kasvoi isommaksi "patiksi". Sitä alettiin tutkia, ja saimme lähetteen kirurgian puolelle Uuteen Lastensairaalaan.

Isla oli myös väsynyt. Hän nukkui öisin huonosti ja oli lyhyitä pätkiä hereillä päivisin. Kun yhtenä aamuna heräsimme, Islan päälaki oli täynnä pieniä mustelmia.

Lähdimme Lastensairaalan päivystykseen, jossa saimme kuulla, että kyse on vakavasta sairaudesta – syövästä. Isla sairasti akuuttia lymfaattista vauvaleukemiaa.

Jäimme saman tien Lastensairaalaan, ja meidät siirrettiin Taika-osastolle eristyshuoneeseen infektioriskin vuoksi. Hoidot alkoivat seuraavana päivänä, ja Islaa hoidettiin sytostaateilla. Olimme sairaalassa kolme viikkoa putkeen, jonka jälkeen pääsimme kotiin. Alkoi arki sairaalan ja kodin välillä.

Isla rakastaa kaikkea pinkkiä, kimallusta, yksisarvisia, sateenkaaria ja kukkia. Hän nauttii musiikista ja tanssimisesta ja aloittikin tanssiharrastuksen, josta on aivan innoissaan. Kotona hän opettaa liikkeitä myös pikkuveljelleen.

Syöpään sairastuneen lapsen vanhemmille haluamme sanoa, että ottakaa kaikki apu vastaan mitä saatte, tehkää arjessa pieniä asioita mistä saatte voimaa ja muistakaa oma jaksaminen. Lasta auttaa hoitojen aikana, kun vanhemmat jaksavat. Itkekää, naurakaa, puhukaa ja rakastakaa yhdessä ja muistakaa, että ette ole yksin.

– Islan äiti Suvi