Lasten ja nuorten toiminta

Lasten ja nuorten toiminta

Lasten ja nuorten toiminnan tavoitteena on tukea lasten ja nuorten psyykkistä, sosiaalista ja fyysistä hyvinvointia.  

Lasten ja nuorten toimintaa järjestetään Helsingissä yhdistyksen toimitiloissa sekä Uudessa lastensairaalassa, Kuortinkartanossa ja yksittäisissä tapahtumissa. Toiminnasta vastaavat hallituksessa Monika Metsälinna, Pauliina Ruuth ja Sami Hautamäki.

Lasten ja nuorten toiminnan eri muotoja ovat kesäleiritoiminta, viikonloppuleirit ja pienryhmätoiminta.

Lasten ja nuorten leirit

Yhdistys järjestää Pertunmaan Kuortissa sijaitsevassa Kuortinkartanossa kesäisin viikon mittaisia kesäleirejä ja talvikaudella viikonloppuleirejä. Leirit ovat tarkoitettu syöpää sairastaville tai sairastaneille yli 7-vuotiaille lapsille ja nuorille sekä heidän sisaruksilleen. 

Lasten ja nuorten leiritoiminnan ohjelma rakentuu eri-ikäisten lasten leikkien ja pelien ympärille. 

Leireillä lapsista vastaavat palkatut leiriohjaajat, joista toisella on sairaanhoitajan koulutus sekä riittävä määrä isosia. Isoset ovat vähintään 15 vuotta täyttäneitä syöpälasten perheiden nuoria, jotka ovat käyneet leiriohjaamiseen vaadittavan koulutuksen. 

Leireille on ilmainen bussikuljetus Helsingistä (matkan varrelta voi hypätä kyytiin Korsosta, Mäntsälästä ja Lahdesta). 

Toimintaan ovat tervetulleita mukaan myös potilaiden sisarukset, sillä sairaus vaikuttaa koko perheen hyvinvointiin. 

Leirit mahdollistavat lapsille samassa tilanteessa olevien kohtaamisen ja helpottavat uusien kaverisuhteiden muodostamista. Lapset saavat pitkäikäisiä ystävyyssuhteita leireillä. Ystävyyssuhteet vähentävät yksinäisyyttä ja parantavat kokonaisvaltaista hyvinvointia. 

Parhaimmillaan vertaisryhmässä toimiminen tukee lapsisyöpäpotilaiden ja heidän perheidensä laaja-alaista hyvinvointia, niin sairauden aikana kuin sen jälkeenkin.

Lasten ja nuorten leirien omakustannushinnat sekä leiri-ilmoittautuminen

Lasten ja nuorten leirien hinnat löytyvät täältä.

Lasten ja nuorten viikonloppuihin ilmoittautuminen alkaa kaksi kuukautta ennen viikonloppuleirejä ja päättyy kaksi viikkoa ennen leiriä. Leirikirje lähetetään sähköpostitse noin viikko ennen viikonloppuleiriä.

Kesäleireille ilmoittautuminen aukeaa noin kahta kuukautta ennen kesäleiriä ja leirikirje lähetetään sähköpostitse noin kahta viikkoa ennen kesäleiriä.

Kuljetuksista löydät lisätietoa täältä.

Pienryhmätoiminta

Kympin Lapset järjestää lasten ja nuorten pienryhmätoimintaa yhdistyksen tiloissa Helsingissä ja verkossa. 

Pienryhmätoiminta rakennetaan aina jonkin tietyn teeman ympärille. Tällaisia teemoja voi olla esimerkiksi lapsisyöpäpotilaan sisaruksen hyvinvointi tai syövän sairastaneen nuoren hyvinvointi. 

Pienryhmätoiminnasta saat lisätietoa seuraamalla Kympin Lasten sosiaalisen median kanavia Facebookissa ja Instagramissa.