Kuortinkartano

Kympin Lasten omistama kurssi- ja leirikeskus Kuortinkartano sijaitsee Pertunmaalla viitostien varrella, noin 170 kilometrin etäisyydellä Helsingistä. 

Tunnelmallinen Axel Mörnen piirtämä päärakennus on valmistunut vuonna 1928. Peruskorjatussa kartanossa on 13 majoitushuonetta, avara ruokailutila, ajanmukainen luentosali ja kaksi kabinettia.

Kartanossa järjestetään syöpää sairastavien lasten perheille runsaasti viikonlopputapahtumia ja leirejä. 

Tekemistä 

Kuortinkartano tarjoaa puitteet monenlaisiin aktiviteetteihin, jotka soveltuvat rauhallisempaan tai vauhdikkaampaan menoon kaiken ikäisille! Kartanolla on tunnelmallisen takkahuoneen lisäksi lapsille leikkihuone, askarteluhuone ja musiikkihuone, biljardipöytä ja suuri valikoima lautapelejä. Iltaisin lämpeää iso puusauna, vaihtoehtoisesti käytössä on myös pienempi sähkösauna. 

Kuortinkartanon pihapiiri on kesäinen paratiisi ja talvella lumen valtakunta. Pihakatoksessa voi paistaa lettuja tai makkaraa ja kodassa tunnelmoida nuotion rätistessä.

Pihapiirissä on myös lasten leikkipaikka ja kentät lentopalloa ja jalkapalloa varten. Lisäksi on mahdollisuus pelata minigolfia, frisbeegolfia, pingistä, koripalloa tai salibandya. Lähiympäristöön voi kesäisin tutustua metsäpolkuja patikoiden, polkupyörällä polkien tai läheisellä järvellä soudellen kartanon soutuveneellä. Lähimmälle uimarannalle on. n.2 km matka. Talvella on mahdollisuus lainata pulkkaa tai potkukelkkaa menopeliksi. Kartanon henkilökunta opastaa välineiden lainassa.

Huoneet ja fasiliteetit

Potilasperheiden tapahtumissa on täysihoito aterioineen. Huoneissa on liinavaatteet valmiina. Huoneista 10 wc-tilat ja yhteiskäytössä olevat kolmessa. Pesutilat ovat yhteiset. Puusaunassa miesten ja naisten vuorot, sähkösaunan voi varata pienemmälle ryhmälle omaksi. Tarvittaessa mahdollisuus myös pyykinpesuun. Kartanolla on muutamat lastenrattaat, joita voi lainata siellä ollessa. Lähimpään kauppaan (Kuortin ABC) on n. 1,2km matka.

Lauantaina 20.7. klo 15–19 Kuortinkartanossa juhlitaan taas!

Vietä kesäpäivää koko perheen voimin Kuortinkartanon kesäjuhlassa! Nauti upeasta lavaohjelmasta ja osallistu arpajaisiin, joissa voit voittaa huikean hienoja palkintoja. Tänä vuonna juhlassa esiintyvät upeat artistit Paul Elias Trio, laulaja-pianisti Elisa Suominen sekä liikennepuistokonstaapelit Maltti ja Valtti

Kesäjuhlissa voit herkutella ruokapisteen herkkuaterialla, lettupisteen räiskäleillä tai grillimakkaralla, kahvia ja pullaa unohtamatta! Ohjelmassa lavaohjelman lisäksi mm. saappaanheittoa ja ongintaa.

Sisäänpääsy on ilmainen. 

Tilaisuuden tuotto käytetään lapsisyöpäpotilaiden leiritoiminnan tukemiseen Kuortinkartanossa.

Kuortinkartano sijaitsee Pertunmaan Kuortissa (Vanhatie 160, 19410 Kuortti). Opastus löytyy Kuortin ABC:ltä. 

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Majoitus- ja ravitsemuspalvelut

Kartanosta myydään majoitus- ja ravitsemuspalveluita myös kohderyhmän ulkopuoliselle yleisölle, kun kartano ei ole potilasperheiden käytössä. 

Tutustu tarkemmin: www.kuortinkartano.fi

Kuortinkartanon toiminnasta vastaa
Jaana Vekkeli p. 04578842520
sähköposti: toimisto(at)kuortinkartano.fi

Kuortinkartano kuvattuna ilmasta. Luminen maisema ja puita.