Kuortinkartanon kesäjuhlan 2022 tunnelmia

25.7.2022

Jukka Poika & DJ Stormy sekä tanssija Domi Porkka Kuortinkartanon kesäjuhlassa 23.7.2022. Kuva: Arto Isotalo.

Kuortinkartanon kesäjuhlaa vietettiin aurinkoisissa tunnelmissa 23. heinäkuuta 2022. Tapahtumassa esiintyivät Jukka Poika & DJ Stormy, stand up -koomikko Mikko Vaismaa ja lastentaikuri Kimmo Erkkilä. Kesäjuhlan juonsi Anna-Liisa Tilus. 

Lavalla nähtiin myös 15-vuotias tanssija Domi Porkka, Pertunmaan kunnanjohtaja Leena Ruotsalainen, Kympin Lasten puheenjohtaja Janina Mäntymaa sekä pitkän linjan vapaaehtoinen Kari Kotirinta.

Kesäjuhlassa vieraili noin 700 ihmistä. Arpajais- ja ongintapalkintoja jaettiin yli 400 kappaletta, ja tuotto lapsisyöpäpotilaiden leiritoimintaan oli merkittävä. 

Arpajais- ja ongintapalkintoja saimme lahjoituksena monelta yritykseltä sekä yksityishenkilöltä.

Jukka Pojan mietteitä kesästä, musiikista ja Kympin Lasten kesäjuhlista

Miten kesäsi on mennyt?

On ollut harvinaisen menevä kesä. Patoutunutta keikkaa on ollut parilta vuodelta sen verran paljon, että on saanut olla menossa.

Mikä on parasta kesässä?

Joka puolelta puskeva elämän määrä, kaikki vihreä ja tietysti lämpötila.

Miten korona vaikutti arkeen tai työhön?

Meihin artisteihin sekä tapahtuma-alalle vaikutti ehkä poikkeuksellisen paljon. Meni käytännössä hommat, mutta onneksi aina sitä jotain tekemistä löytyy. Vähän tehtiin striimejä ja oli kaikenlaista yritystä sinne tänne. Kesäisin pystyi tekemään joitain tapahtumia, vaikkakin kovin vähän. Perheelleni tauko tuli tavallaan hyvään saumaan, kun on pieni poika kotona. Hänen kanssaan on saanut viettää paljon aikaa.

Mikä tuottaa tällä hetkellä iloa?

Jo aiemmin mainittu kolmivuotias. Semmoista veikeää se(on) arki hänen kanssaan.

Tulevia suunnitelmia loppuvuodelle?

Se, mitä kahdesta viime vuodesta olen oppinut on se, että ei niitä suunnitelmia kauhean vakavissaan pysty tekemään. Sen mukaan tehdään tietysti töitä, mitä niitä on mahdollista tehdä. Ja tilausta on, että kyllä se näyttää siltä, että täytyy tehdä näitäkin töitä.

Miten päädyit muusikoksi?

En koskaan ole ollut ihan niin realisti, että olisin edes tavallaan sitä ammattipuolta miettinyt. Jossain vaiheessa joutui miettimään, että jatkaako tässä nyt musiikin parissa vai pitääkö hakea kouluun. Mielessä oli puutarhakoulu ja sen sellaista. Tulin siihen aatokseen, että se ehkä on vähän liian työlästä tämän tyyppiselle ihmiselle kuin itse olen. Se musiikki tavallaan oli harrastus, joka sitten muuttui työksi aikanaan. Siinä vaiheessa, kun olin käynyt siviilipalveluksen ja totesin ettei tultu lähdettyä opiskelemaan eikä hankittua muuta ammattia, ajattelin, että pysytään sitten musiikin ammattilaisena.

Ensin tietyllä tavalla kuvittelee itsestään vähän liikoja ja ei tajua, että miten kova taso musiikin tekemisessä ylipäätään on maailmassa. Sitten huomaa jossain vaiheessa, että sieltä löytyy joku semmoinen oma juttu, mikä lähtee kantamaan.

Miten musiikki vaikuttaa ihmisiin?

Riippuu niin ihmisestä. Tylsintä on tietysti, jos se on vaan ärsyttävää meteliä toisen mielestä. Eihän se musiikki tietenkään kaikkiin voi vaikuttaa samalla tavalla, mutta on ihmisiä, joilla musiikki menee niin sanotusti tunteisiin, jotkut saa siitä voimaa ja on jopa niitä, jotka ovat sanoneet musiikin pelastavan. Skaala on mieletön.

Miten tuttu Kympin Lapset on ja millä fiiliksillä kesäjuhlissa?

Ihan uusi tuttavuus, ja mukava oli tulla. Aina kiva tulla keikalle ja varsinkin kesällä! Tällaisessa tapahtumassa sitä miettii, mitä voi sanoa, ettei aiheuta kiusallisia tilanteita. Olen vähän sellainen, että sitten kun lähtee höpinät käyntiin, niin en välttämättä ehdi ajatella mitä sanon. Tällaista on esiintyjänä monessakin tilanteessa ollut, että sikäli ei mitään uutta. Teen sen, minkä osaan ja pystyn.

Kympin Lasten perheille terveisiä?

Ymmärsin, että järjestö täyttää nyt 40 vuotta! Eli Kympin Lapsille tsemppiterveiset!


Lahjoittajia olivat muun muassa:

Coruu Design
Elisa
Elsan ekopaja
Fine Foods
Flamingo Spa
Flow cometics
Helsinki Foodstock
Hiukset Raija Aalto
Ilmapallokauppa
K & T Lehtonen Oy
Kaffa roastery
K-Citymarket Vantaa Tammisto
Keravan teräsmiehet
Kotipizza Group
Kuluttaja
Kärcher
Lidl
Moomin Characters Oy Ltd
Oy HALVA Ab
Palvelutukku Kolmio
Riihimäen teollisuuspalvelu
Social Burger Joint
Spectrum Brands Group
Studio Ell
Tero Saarinen Company
Thermo Fischer Scientific
Tipnor Oy
Urheilu Kontti
Würth
Posti
Maunulan Apteekki
Suomen Hostellijärjestö
K-Supermarket Mustapekka

Kiitos jokaiselle kesäjuhlaan osallistuneelle!

Kuvia Kuortinkartanon kesäjuhlasta

Kuvat on ottanut Arto Isotalo (©).