Kuortinkartanon kesäjuhla– kesän paras juhla!

23.7.2023

Kuortinkartanon kesäjuhlaa vietettiin aurinkoisissa tunnelmissa 22. heinäkuuta 2023. Tapahtumassa esiintyivät Susanna Haavisto ja Suvi Isotalo, stand up -muusikko Ville Saarenketo ja Missekissa, eli lastentaiteilija Johanna Koskinen. Kesäjuhlan juonsi Anna-Liisa Tilus

Kesäjuhlan aattona talkooväki mm. pystytti myyntikojut, järjesti katsomon ja tapahtumapaikat kuntoon ja lajitteli arpajaisten ja onginnan upeat palkinnot valmiiksi. Kartanon keittiössä puolestaan valmisteltiin makoisat ruuat tapahtumapäivää varten.

Kesäjuhlapäivän säätilaa jännitettiin lähes viimeiseen asti; saadaanko auringonpaistetta vai onko sadekuuroja odotettavissa. Onneksemme tälläkin kertaa aurinko paistoi – juhlien puolen välin sadekuuroa lukuunottamatta – ja juhlaväki sai näin nauttia myös leppoisan vaihtelevasta kesäsäästä.

Missekissa ilahdutti pienimpiä juhlavieraita tanssin ja laulun kera ja esitys huipentui saippuakuplashow'hun!

Kesäinen sade yllätti juhlan keskivaiheilla, mutta onneksi aurinko taas paistoi tunnelmallisen upean pääesiintyjä-duon, Susanna Haavisto & Suvi Isotalo, aikana. 

Kesäjuhlan päätteeksi palkittiin vielä saappaanheittokisan eri sarjojen voittajat sekä suoritettiin kesäjuhlan loppuhuipennukseksi arpajaisten pääpalkintojen arvonnat.

Juhlan päätyttyä talkooväki pakkasi kojut, katsomot, kyltit ja kisapaikat takaisin varastoon seuraavaa kesäjuhlaa odottamaan.

Kesäjuhlassa vieraili noin 450 ihmistä. Arpajais- ja ongintapalkintoja jaettiin yli 400 kappaletta, ja tuotto lapsisyöpäpotilaiden leiritoimintaan oli merkittävä. Arpajais- ja ongintapalkintoja saimme lahjoituksena monelta yritykseltä sekä yksityishenkilöltä.

Kesäjuhlassa kaikki viihtyivät ja tunnelma oli mukavan lämmin, kuten aina! 

Elämän asialla koko sydämellä

Kesäjuhlat juonsi jälleen upea Anna-Liisa Tilus, joka on juontanut kesäjuhlien ohjelman lavalla soljuvasti alusta loppuun jo vuosien ajan.

”Minussa on varmaan joku geeni, joka haluaa olla mukana tukemassa lasten elämää. Kuortinkartanon toiminta on elämää täynnä ja se on osoitus siitä, että jakamalla ja yhdessä tekemällä saadaan aikaan jotain, jolla jaksaa eteenpäin.”

Loppukesän Anna-Liisa aikoo viettää golfia pelaten, merestä nauttien, Pohjanmaalla oleskellen sekä 10-, 3-, ja 1-vuotiaiden lastenlastensa kanssa aikaa viettäen.

Musiikki ja laulu ovat lääkettä

Loistavien Susanna Haaviston ja Suvi Isotalon musiikillinen esitys oli tunnelmallinen ja koskettava.

”UNICEFin hyvän tahdon lähettiläänä vastaavanlainen yhdistystoiminta on hyvin lähellä sydäntäni. Minun ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, lähdemmekö mukaan, kun pyydettiin esiintymään juhlissa”, sanoo Susanna.

”Näin juuri, minäkään en miettinyt sekuntiakaan”, komppaa Suvi.

Suvi ja Susanna löysivät toisensa yli kymmenen vuotta sitten yhteisen musikaalin kautta ja huomasivat, että heidän laulutyylinsä sopivat täydellisesti toisiinsa.

”Ikään kuin hengitimme samalla tavalla laulua”, Susanna sanoo.

Kuortinkartanon kesäjuhla on duon mielestä mukava, iloinen ja viihdyttävä tapahtuma, mutta samalla myös tärkeä syvemmällä tasolla. ”Teette Kympin Lapset -yhdistyksessä hyvää työtä kesäjuhlien myötä, sillä myös musiikki ja laulu ovat lääkettä.”

Jotain lapsille, jotain aikuisille

Stand up -muusikko Ville Saarenketo viihdytti yleisöä upealla bassotaituroinnillaan, yhdistellen persoonallisesti komiikkaa ja musiikkia. Musiikki oli mukana vahvasti läpi koko esityksen ja siihen yhdistyi juohevasti tarinankerrontaa välillä vähän koomisistakin arkielämän huomioista.

MisseKissa ilahdutti juhlissa pienimpiä vierailijoita laululla ja tanssilla sekä saippuakuplashow´lla. Yleisö oli MisseKissan mukaan juuri hänelle sopivaa; iloista ja reipasta porukkaa aina vauvasta vaariin.

”Toivotan kaikille Kympin Lapset -yhdistyksen jäsenille paljon iloa ja yhdessäolon hetkiä!”

Tavara-arpajaisiin osallistuneita lahjoittajia olivat muun muassa:

Arvid Nordquist Finland Oy

Broman Logistics Oy

Cisco Systems Finland Oy

Coruu Design Oy

Elina Hirvonen

Enostone kustannus

Fine Foods Oy Ltd

Finlayson

Finnkino Oy

Flamingo Spa Oy

Flow Cosmetics

Haamu Kustannus

HOK-Elanto

Kaffa Roastery

Kiinteistömaailma Niko Autere

K-Supermarket Torpparinmäki

Kukkaklubi Oy

Kuluttaja

Kuntokauppa.fi

Kuplika

Kärcher Oy

Käsityöpuoti Talvikki

Leino Design

Lidl Suomi

Mekonomen Group

Midsona Finland Oy

Miiko Design Oy

Milwaukee Tool Finland

Moomin Characters Oy Ltd

Möttö Oy

Nopeet®

Oy HALVA Ab

Oy Karl Fazer Ab

Oy Transmeri Ab

Pakilan apteekki

Palvelutukkukolmio Oy

Pentik Oy

Plastep Oy

Power Finland Oy

Päiväkoti Pilke

Saiturin Pörssi

Sale Pertunmaa

Simba Dickie Finland Oy

Synsam Optiikka-Asema Kouvola

Tammer-Tukku Oy

Tasotemaalaus Tristan Oy

Tokmanni Group Oyj

Toyrock Oy

Unikulma Oy

Urheilu-Kontti Oy

Wood Park Oy

WSOY

Kiitos jokaiselle kesäjuhlaan osallistuneelle!