KympinLapset-lehti 1/2024 on ilmestynyt verkossa!

4.7.2024

KympinLapset -lehti 1/2024

Vuoden ensimmäisessä lehdessä kerrotaan kuluneen kevään ja kesän tapahtumista ja esitellään Kympin Lasten hallituksen kolme uutta jäsentä, Pauliina Ruuth, Sami Hautamäki ja Petra Heltonen.

Lehdestä voit lukea ihastuttavan kolmen sukupolven tarinan "Maalia, minitesloja ja saippuakuplia - tervehdys Erkintalkoista!" 

Vuosittain järjestettävästä isovanhempien ja lastenlasten kesäleiristä kertoo isovanhempi Raija Bengtson jutussaan "Kesäistä yhdessäoloa isovanhempien ja lastenlasten leirillä". 

Äitien keväisestä hemmottelupäivästä kertoo Taina Söderholm kirjoituksessaan "Päiväni prinsessana".

Mukavia lukuhetkiä!

Äitien hemmottelupäivä 2024
Erkintalkoot 2024
Erkintalkoot 2024

PUHEENJOHTAJAN PALSTA

Törmäsin hiljattain sosiaalista mediaa selatessani tarinaan erikoisesta juna-asemasta, joka sijaitsee eteläisessä Japanissa. Tämä vuonna 2019 avattu juna-asema on rakennettu syrjäiseen paikkaan ja on saavutettavissa ainoastaan junalla. Asemalle ei johda teitä, ei edes polkua. Siellä ei ole kahvilaa, jonka ääressä selata viimeisimpiä uutisia nauttien ilmaisesta wifi-yhteydestä. Voit siis tulla vain ja ainoastaan junalla tuolle asemalle ja poistua seuraavalla asemalla pysähtyvällä junalla. Asemalla on kuitenkin tarkoituksensa. Sen tavoitteena on saada ihmiset pysähtymään ja katsomaan ympäröivää maailmaa ja luontoa. Asemapysäkin toisella puolella aukeaa näköala joelle, joka virtaa leveänä ja rauhallisena seesteisen vuoristomaiseman halki. 

Asemalla on kuitenkin tarkoituksensa. Sen tavoitteena on saada ihmiset pysähtymään ja katsomaan ympäröivää maailmaa ja luontoa. Asemapysäkin toisella puolella aukeaa näköala joelle, joka virtaa leveänä ja rauhallisena seesteisen vuoristomaiseman halki. Aseman toinen puoli on taas sankkaa metsää, joka peittää jyrkkänä nousevan vuorenrinteen. Se, mitä metsä kätkee, jää salaisuudeksi pysäkille pysähtyjälle. Maisemat, virikkeettömyys ja valittu pysähtyminen tarjoavat kuitenkin paikallaolijalle mahdollisuuden tarkastella ympäröivää maailmaa ja asettaa itsensä siihen kuvaan ja kokonaisuuteen, johon juna hänet on tuonut. 

Kesä ja lomakausi tarjoavat meille kaikille vastaavan mahdollisuuden pysähtyä ja tarkastella elämäämme ja ympäristöämme uusin silmin. Arjen kiireiden keskellä pysähtyminen saattaa tuntua luksukselta, johon harvoin on aikaa. Kuitenkin juuri nuo hetket, jolloin emme kiirehdi seuraavaan tehtävään tai tapaamiseen, voivat olla elämämme merkityksellisimpiä. Kesällä meillä on mahdollisuus kokea pieniä ilon ja kauneuden hetkiä, jotka helposti jäävät huomaamatta arjen pyörteissä. Kauneus ja onni löytyvät usein pienistä asioista, joita emme kiireessä huomaa. Yksi kesän suurimmista iloista on myös ystävien ja läheisten kohtaaminen. Kun arjen kiireet hellittävät, on aikaa kutsua ystäviä kylään, istua yhdessä iltaa ja nauttia toistemme seurasta. Nämä hetket, jolloin jaamme naurua, muistoja ja syvällisiä keskusteluja, rikastuttavat elämäämme ja luovat vahvoja yhteyksiä. Kesän lämpö ja valoisuus tarjoavat täydellisen taustan näille kohtaamisille, olipa kyseessä sitten piknik puistossa, Kuortinkartanon kesäjuhla tai spontaani tapaaminen jäätelökiskalla. 

Toivon, että jokainen teistä löytää tänä kesänä aikaa pysähtyä ja nauttia hetkestä. Olkoon se sitten erikoisella juna-asemalla Japanissa, omassa kotipihassa tai kävelyretkellä sairaalasta. Tärkeintä on antaa itselleen lupa pysähtyä ja hengittää syvään. Näiden ajatusten myötä toivotan teille kaikille rauhallista ja rentouttavaa kesää. Nautitaan lomasta ja muistetaan pysähtyä hetkeen.

Janina Mäntymaa

Kympin Lasten puheenjohtaja