"SairaalaNutalla kaikki ymmärtää sua"

15.3.2022

Kuvassa 13-vuotias poika Felix kasvomaskissa istuu tuolissa ja katsoo kameraan.
SairaalaNutan vakiokävijä Felix

Felix, 13, on yksi virtuaalisen nuorisotalon SairaalaNutan vakiokävijöistä. SairaalaNuta palvelee Uuden lastensairaalan Taika-osastolla tai kotona avohoidossa olevia syöpä- ja elinsiirtopotilaita.

“SairaalaNutalle on kiva mennä, kun kaikki ymmärtää sua. Siellä ei myöskään tarvii puhua sairaudesta, jos ei halua”, Felix kertoo kokemuksistaan.

SairaalaNuta toimii Discord-palvelimella maanantaisin kello 17–19. Kuka tahansa ei sinne pääse, vaan alkuun tunnistaudutaan.

Kahden nuoriso-ohjaajan ja yhden opiskelijan ohjauksessa Discord-kanavilla muun muassa pelataan, kisataan tietovisoissa ja vieraillaan virtuaalisesti eri paikoissa, kuten laivalla. Usein on jaossa myös palkintoja, kuten pizzalahjakortteja. Tarvittaessa saa myös henkilökohtaista aikaa ohjaajan kanssa.

“SairaalaNutalla voi tehdä kivoja asioita ja siellä on turvallista”, Felix hehkuttaa.

Digitaalinen sairaalanuorisotyö -hanke pilotoi SairaalaNutaa vuoden 2022 loppuun asti. Hankkeen tavoitteena on tuoda nuorten hyvin eristäytyneeseen arkeen sosiaalisia kontakteja, tutustua vertaisiin ja luoda tietoisuutta siitä, ettei ole yksin oman sairautensa kanssa.

Hankkeen toteuttavat yhteistyössä Kympin Lapset (HYKSin lapsisyöpäpotilaiden vanhemmat ja ystävät ry.), Humanistinen Ammattikorkeakoulu ja Helsingin kaupungin Nuorisopalvelut.

Felix kannustaa muita vastaavassa tilanteessa olevia nuoria mukaan SairaalaNutalle:

“Tulkaa kokeilemaan!”