Allogeeninen kantasolukurssi

  • pe-su 15.17.3.2024

Allogeeninen kantasolukurssi

Kympin Lapset järjestää yhdessä Uuden lastensairaalan Taika-vuodeosaston ja Tuki ry:n kanssa allogeenisen kantasolusiirron saaneille lapsille ja nuorille sekä heidän vanhemmillensa ja sisaruksille tarkoitetun kurssin. 

Kurssi pidetään yhdistyksen omistamassa Kuortinkartanon kurssi- ja leirikeskuksessa. Kurssilla jaetaan tietoa ja vertaiskokemuksia lapsen hoitoon ja perheen hyvinvointiin liittyen. 

Vanhemmat voivat vertaisryhmissä keskustellen käydä läpi sairauteen liittyviä kysymyksiä ja tuntemuksia sekä saada tietoa asiantuntijoiden luentojen ja keskustelujen kautta. 

Lasten ohjelma rakentuu eri-ikäisten leikkien ja pelien ympärille. Toiminnallisuus, ulkoilu ja liikunta, hyvää ruokaa unohtamatta, ovat myös tärkeässä roolissa kurssien ohjelmassa.

Kurssi järjestetään kerran vuodessa. Taika-vuodeosaston kuntoutusohjaaja lähettää kutsun sekä ohjeet ilmoittautumisesta niihin perheisiin, joissa kurssi on ajankohtainen.  

Lisätietoja kurssista saat osoitteesta info@kympinlapset.fi.

Ilmoittautumislomake (vain kuntoutusohjaajalta kutsun saaneet)

Vertaisviikonloppu 15.-17.3.24

Allogeenisen siirron läpikäyneet potilasperheet

Osallistuja 1

Osallistuja 2

Osallistuja 3

Osallistuja 4

Osallistuja 5

Osallistuja 6

* Ikä- ja sukupuolitietoja kysytään anonyymia tilastointia varten

Kuortinkartanolle etukäteen tiedoksi

Muut tiedot

Minulle saa lähettää tietoa Kympin Lasten toiminnasta (voit milloin tahansa peruuttaa luvan: info@kympinlapset.fi)

Kuortinkartano

Yhdistyksen omistama kurssi- ja leirikeskus Kuortinkartano sijaitsee Pertunmaalla viitostien varrella, noin 170 kilometrin etäisyydellä Helsingistä. Arkkitehti Axel Mörnen piirtämä päärakennus on valmistunut vuonna 1928. Peruskorjatussa kartanossa on 13 majoitushuonetta, avara ruokailutila, luentosali ja kaksi kabinettia. 

Tekemistä 

Kuortinkartano tarjoaa puitteet monenlaisiin aktiviteetteihin, jotka soveltuvat rauhallisempaan tai vauhdikkaampaan menoon kaiken ikäisille! Kartanolla on tunnelmallisen takkahuoneen lisäksi lapsille leikkihuone, askarteluhuone ja musiikkihuone, biljardipöytä ja suuri valikoima lautapelejä. Iltaisin lämpeää iso puusauna, vaihtoehtoisesti käytössä on myös pienempi sähkösauna. 

Kuortinkartanon pihapiiri on kesäinen paratiisi ja talvella lumen valtakunta. Pihakatoksessa voi paistaa lettuja tai makkaraa ja kodassa tunnelmoida nuotion rätistessä kaiken keskellä.

Pihapiirissä on myös lasten leikkipaikka ja kentät lentopalloa ja jalkapalloa varten. Lisäksi on mahdollisuus pelata minigolfia, frisbeegolfia, pingistä, koripalloa tai salibandya. Lähiympäristöön voi kesäisin tutustua metsäpolkuja patikoiden, polkupyörällä polkien tai läheisellä järvellä soudellen kartanon soutuveneellä. Lähimmälle uimarannalle on. n.2 km matka. Talvella on mahdollisuus lainata suksia tai potkukelkkaa menopeliksi. Kartanon henkilökunta opastaa välineiden lainassa.

Huoneet ja fasiliteetit

Potilasperheiden tapahtumissa on täysihoito aterioineen. Huoneissa on liinavaatteet ja wc:t. Pesutilat ovat yhteiset. Puusaunassa miesten ja naisten vuorot, sähkösaunan voi varata pienemmälle ryhmälle omaksi. Tarvittaessa mahdollisuus myös pyykinpesuun. Kartanolla on muutamat lastenrattaat, joita voi lainata siellä ollessa. Lähimpään kauppaan (Kuortin ABC) on n. 1,2km matka.

Kartanon henkilökunta auttaa sinua mielellään kaikissa kysymyksissä!