Lasten lentoretki 2023 (Täynnä)

Vuosina 2013–2022 keväällä DC-yhdistys on järjestänyt lentoretken lapsille ja heidän huoltajilleen. Myös muualta kuin pääkaupunkiseudulta olevat lapsipotilaat vanhempineen ovat olleet tervetulleita. Lennon kesto oli 30 min ja kohde oli Helsinki ympäristöineen. Retki sai suuren suosion ja kaikki paikat menivät ennätysajassa. Siksi lentoja on nyt tänä vuonnakin kaksi peräkkäin ja paikkoja yhteensä 38. Ensikertalaiset ovat etusijalla.


Retki on nyt täynnä, varasijalle voi ilmoittautua vielä kaksi perhettä, joista osallistua voi 1 aikuinen ja yksi lapsi/perhe. Ks. ilmoittautumisohje alta.


Aikataulu:

Retken päivä on lauantai 3.6.2023 (Huom! koulujen päättymispäivä). Lentoja järjestetään kaksi. 

Lento 1: klo 11.00 osallistujien oltava viimeistään paikalla ja klo 12.00 alkaa lento

Lento 2: klo 12.00 osallistujien oltava viimeistään paikalla ja klo 13.00 alkaa lento 

Hinta:

Lennon kustannukset korvataan DC-yhdistyksen jäsenistön lahjoituksina. Lento on osallistujille ilmainen.

Osallistuminen:

Mukaan voi tulla äiti tai isä ja lapset, jotka ovat olleet hoidossa Uudessa lastensairaalassa. Lapsen ollessa parhaillaan hoidossa joku hänen sisaruksistaan tai vanhemmat voivat tulla hänen seurakseen lennolle. Vaatimukset lentoretkelle ovat, että lapsen tulee olla vähintään 3,5 vuoden ikäinen, ja hänen tulee pystyä istumaan omatoimisesti koneessa. Pyörätuoli ei ole este, mutta sitä ei voida ottaa koneeseen sisälle mukaan, vaan tällöin kyytiin nostetaan käsipelillä. Lentopäivän onnistumista monin tavoin tukeva Finavia tarjoaa tarvittaessa avustajapalvelun liikuntarajoitteisille. Jos voi istua bussissa, voi istua myös koneessa. 

Toivomme, että perhettä kohden olisi enintään kaksi lasta ja yksi mahdollinen saattaja, jotta mahdollisimman moni lapsi pääsisi mukaan. Vanhempien harkinnan mukaan voivat isommat lapset osallistua itsenäisesti lennolle ilman saattajaa, jolloin säästämme jollekin toiselle lapselle paikan. Koneessa on purseri huolehtimassa matkalaisista. 

Huomioitavaa:

Lennoille lähdetään normaalin TURVATARKASTUKSEN KAUTTA, joten normaalit tähän liittyvät säännöt pätevät. Ohjeistus myös käytössä olevien lääketieteellisten apuvälineiden (pyörätuoli, kainalosauvat, keppi) sekä mahdollisten proteesien tai sydämentahdistimien kannalta ovat samat kuin normaaleja reittilentoja koskevat. Todistukset noista edellä mainituista erityishuomiota vaativista asioista on tarpeen ottaa mukaan. Henkilöllisyystodistus myös mukaan, jos lapsella sellainen on. Normaalit reittilentoja koskevat NESTESÄÄNNÖT ovat käytössä sekä elintarvikkeiden että kosmetiikan osalta.

Koneeseen siirtymiseen käytetään mahdollisesti Finavian normaalia lentokenttäbussia, jossa ei ole istuimia. Tällöin tulisi pärjätä noin 10-20minuuttia joko apuvälineen kanssa tai jotenkin muuten. Lentoa odottaville Finavia tarjoaa pientä syötävää.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla liikkuminen turvatarkastuksen jälkeen on erittäin rajoitettu. Tarpeeton käveleminen ja esim. dc-3:n toiselle puolelle, eteen tai taakse on kielletty. Vanhemmat tai saattajat vastaavat siitä, että lapsi ei harhaudu kenttäalueella kipittämään ylimääräisiä askelia. Henkilökunnan ohjeita on ehdottomasti noudatettava. Toki jokaiselle tarjotaan ajan sallimissa puitteissa mahdollisuus yksittäiskuvaukseen ja ryhmäkuva jokaisesta lennosta otetaan. 

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautua voi 27.5.2023 mennessä suoraan Dc-yhdistyksen asiaa hoitavalle jäsenelle Mikko Möltsille sähköpostilla osoitteeseen mmoltsi@welho.com tai puhelimitse numeroon 040 762 9592 alla olevan aikataulun mukaisesti Möltsin vuorotyöstä johtuen.

Parillisilla viikoilla eli esim. 18, 20, 22 jne. puhelinilmoittautumiset klo 9-12.30 välillä ja parittomina viikkoina eli esim. 19, 21, 23 jne. klo 15-21.00 välillä. Toki tekstiviestit ja sähköpostit ovat suositeltavin tapa ja ajasta riippumaton tapa.

Osallistujatiedoiksi vanhemmasta / saattajasta ja lapsesta tarvitaan etunimi, sukunimi, lähiosoite, postinumero, postitoimipaikka, puhelin ja sähköposti. Autolla tulevista tarvitsen rekisterinumeron ja omistajan tiedon Finavian tarjoamaa pysäköintiä varten. Puhelinnumeroa käytetään viestintään äkillisissä aikataulumuutoksista yms. ilmoitettaessa. Allekirjoittanut hoitaa ilmoittautumiset keskitetysti ja vastaa mielellään nouseviin lisäkysymyksiin. Ensikertalaisuus tarkistetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja paikat varataan ensin ensimmäistä kertaa lentoretkelle osallistuville.

Helsinki-Vantaan lentoasema:

Lennon lähtö- ja paluupaikka on Helsinki-Vantaan lentoasema, jonne pääsee Helsingin sisäisillä busseilla 600, 561 ,576 ja 570 jonka lähimmältä pysäkiltä on terminaalilta matkaa 1,5 km kävellen. Suosittelemme lasten jättämistä liikelentoterminaaliin ja auton pysäköintiä tämän jälkeen parkkihalli P3:een.Liikelentoterminaalin osoite on Liikelentotie 8. Alueella on jonkin verran pysäköintitilaa omalla autolla saapuville, mutta tilanne voi johtaa auton pysäköintiin kauemmaksi rajoitetusta tilasta johtuen. Tällöin maksulliset pysäköintialueet P4 ja P3 ovat lähimpinä.


Lämpimästi tervetuloa lennolle!