Lasten lentoretki 2022

Lapset ja aikuiset seisovat lentokoneen edessä ja katsovat kameraan.
Lasten lentoretki

DC-yhdistys on järjestänyt lentoretken lapsille ja heidän huoltajilleen keväisin vuodesta 2013 alkaen. Tänä vuonna retki järjestetään sunnuntaina 12.6. Lennon kesto on 30 minuuttia ja kohde Helsinki ympäristöineen. 

Retket ovat saaneet suuren suosion ja kaikki paikat ovat menneet ennätysajassa. Siksi lentoja on tänäkin vuonna kaksi peräkkäin ja paikkoja yhteensä 38. 

Ensimmäisen lennon osallistujien tulee olla paikalla kello 10 ja lento lähtee kello 11.30. Toisen lennon osallistujien tulee olla paikalla kello 11.30 ja lento lähtee kello 13.

Ensikertalaiset ovat etusijalla. Myös muualta kuin pääkaupunkiseudulta olevat lapsisyöpäpotilaat vanhempineen ovat tervetulleita. Mukaan voi tulla äiti tai isä ja lapset, jotka ovat olleet hoidossa Lastenklinikalla. Jos lapsi on parhaillaan hoidossa, joku hänen sisaruksistaan tai vanhemmat voivat tulla hänen seurakseen lennolle.

Vaatimukset lentoretkelle ovat, että lapsen tulee olla vähintään 3,5 vuoden ikäinen ja hänen tulee pystyä istumaan omatoimisesti koneessa. Pyörätuoli ei ole este, mutta sitä ei voida ottaa koneeseen sisälle mukaan, vaan tällöin kyytiin nostetaan käsipelillä. Lentopäivän onnistumista monin tavoin tukeva Finavia tarjoaa tarvittaessa avustajapalvelun liikuntarajoitteisille. Jos voi istua bussissa, voi istua myös koneessa. 

Toivomme, että perhettä kohden olisi enintään kaksi lasta ja yksi mahdollinen saattaja, jotta mahdollisimman moni lapsi pääsisi mukaan. Vanhempien harkinnan mukaan isommat lapset voivat osallistua lennolle itsenäisesti ilman saattajaa, jolloin säästämme jollekin toiselle lapselle paikan. Koneessa on purseri huolehtimassa matkalaisista. 

Lennon kustannukset korvataan DC-yhdistyksen jäsenistön lahjoituksina. Lento on osallistujille ilmainen.

Huomioitavaa

Lennoille lähdetään normaalin TURVATARKASTUKSEN KAUTTA, joten normaalit tähän liittyvät säännöt pätevät. Ohjeistus käytössä olevien lääketieteellisten apuvälineiden (pyörätuoli, kainalosauvat, keppi) sekä mahdollisten proteesien tai sydämentahdistimien kannalta on sama kuin normaaleilla reittilennoilla. Todistukset edellä mainituista erityishuomiota vaativista asioista on tarpeen ottaa mukaan. 

Henkilöllisyystodistus on otettava mukaan, jos lapsella sellainen on. Normaalit reittilentoja koskevat NESTESÄÄNNÖT ovat käytössä sekä elintarvikkeiden että kosmetiikan osalta. Voimassa olevat koronaohjeistukset pätevät lasten lentoihin.

Koneeseen siirtymiseen käytetään mahdollisesti Finavian normaalia lentokenttäbussia, jossa ei ole istuimia. Tällöin tulisi pärjätä noin 10-20 minuuttia joko apuvälineen kanssa tai jotenkin muuten. Lentoa odottaville Finavia tarjoaa pientä syötävää.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla liikkuminen turvatarkastuksen jälkeen on erittäin rajoitettu. Tarpeeton käveleminen esimerkiksi dc-3:n toiselle puolelle, eteen tai taakse on kielletty. Vanhemmat tai saattajat vastaavat siitä, että lapsi ei harhaudu kenttäalueella kipittämään ylimääräisiä askelia. Henkilökunnan ohjeita on ehdottomasti noudatettava. 

Jokaiselle tarjotaan ajan sallimissa puitteissa mahdollisuus yksittäiskuvaukseen, ja jokaisesta lennosta otetaan ryhmäkuva.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautua voi 9.6.2022 mennessä suoraan DC-yhdistyksen asiaa hoitavalle jäsenelle Mikko Möltsille sähköpostilla osoitteeseen mmoltsi@welho.com tai puhelimitse numeroon 040 762 9592 alla olevan aikataulun mukaisesti Möltsin vuorotyöstä johtuen.

Parillisilla viikoilla puhelinilmoittautumiset kello 9–12.30 ja parittomina viikkoina kello 15–21. Tekstiviestit ja sähköpostit ovat suositeltavin tapa ja ajasta riippumaton tapa.

Osallistujatiedoiksi vanhemmasta/saattajasta ja lapsesta tarvitaan etunimi, sukunimi, lähiosoite, postinumero, postitoimipaikka, puhelin ja sähköposti. Autolla tulevista tarvitaan rekisterinumero ja omistaja Finavian tarjoamaa pysäköintiä varten. Puhelinnumeroa käytetään viestintään äkillisistä aikataulumuutoksista yms. ilmoitettaessa. 

Mikko Möltsi hoitaa ilmoittautumiset keskitetysti ja vastaa mielellään nouseviin lisäkysymyksiin. Ensikertalaisuus tarkistetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Saapuminen

Lennon lähtö- ja paluupaikka on Helsinki-Vantaan lentoasema, jonne pääsee Helsingin sisäisillä busseilla 615, 617, 561 ja 415. Lähimmältä pysäkiltä on terminaalille matkaa 1,5 km kävellen. 

Suosittelemme lasten jättämistä liikelentoterminaaliin ja auton pysäköintiä tämän jälkeen parkkihalli P3:een. Liikelentoterminaalin osoite on Liikelentotie 8. 

Alueella on jonkin verran pysäköintitilaa omalla autolla saapuville, mutta auton voi joutua pysäköimään kauemmaksi rajoitetusta tilasta johtuen. Tällöin maksulliset pysäköintialueet P4 ja P3 ovat lähimpänä.

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA LENNOLLE!