Kaveriviikonloppu syövän sairastaneille nuorille

Tervetuloa syövän sairastaneiden nuorten kaveriviikonloppuun 4.-6.10.24!

Luvassa on hemmottelua, herkkuja ja hyvää meininkiä. 

Ohjelma rakentuu erilaisten aktiviteettien ja pelien ympärille, mutta aikaa jää myös rentoon yhdessäoloon.  

Kartanolla on mahdollisuus monenlaiseen mukavaan tekemiseen ja ulkoiluun upeassa maalaismiljöössä. Leirit mahdollistavat nuorille samassa tilanteessa olevien kohtaamisen ja helpottavat uusien kaverisuhteiden muodostamista. Nuoret saavat pitkäikäisiä ystävyyssuhteita leireillä. Ystävyyssuhteet vähentävät yksinäisyyttä ja parantavat kokonaisvaltaista hyvinvointia. Viikonlopussa on täyshoito ja kartano on varattu ainoastaan Kympin Lasten käyttöön.

Kenelle: Vähintään 14 vuotta täyttäneille nuorille, syöpää sairastaville tai sairastaneille nuorille sekä heidän sisaruksilleen. Syöpää sairastavan lapsen tai nuoren sisarukset voivat osallistua jo hoitojen aikana, vaikka potilas itse ei pääsisi vielä mukaan.

Tapahtuman ajankohta: 4.-6.10.24

Ilmoittaudu viimeistään: 19.9.2024

Omavastuumaksu: 30€/nuori Lue lisää

Kuljetus: Ilmainen bussikuljetus Helsingistä (matkan varrelta voi hypätä kyytiin Korsosta, Mäntsälästä ja Lahdesta). 

Paikat vahvistetaan osallistujille viimeistään 2 vko ennen ajankohtaa.Tämän jälkeen tulleet ilmoittautumiset pyritään vahvistamaan mahdollisimman nopeasti, niin kauan kuin paikkoja riittää. Mikäli ilmoittautuneita on enemmän, kuin paikkoja tarjolla, ovat ensikertalaiset etusijalla.

Ilmoittautumislomakkeen alla lisää tietoa Kuortinkartanosta ja Kympin Lasten tominnasta.

Ilmoittautumislomake

Nuorten kaveriviikonloppu 04.-6.10.24

Voit ilmoittaa kaikki samasta perheestä tulevat yhdellä lomakkeella.

Ilmoittautuminen koskee

Osallistuja 1

Osallistuja 2

Osallistuja 3

Osallistuja 4

Osallistuja 5

Osallistuja 6

* Ikä- ja sukupuolitietoja kysytään anonyymia tilastointia varten

Kuortinkartanolle etukäteen tiedoksi

Tulen bussin kyytiin

Muut tiedot

Minulle saa lähettää tietoa Kympin Lasten toiminnasta (voit milloin tahansa peruuttaa luvan: info@kympinlapset.fi)

Lasten ja nuorten toiminta

Lasten ja nuorten toiminnan tavoitteena on tukea lasten ja nuorten psyykkistä, sosiaalista ja fyysistä hyvinvointia. Toimintaan ovat tervetulleita mukaan myös potilaiden sisarukset, sillä sairaus vaikuttaa koko perheen hyvinvointiin. 

Lasten ja nuorten toiminnan eri muotoja ovat kesäleiritoiminta, viikonloppuleirit ja pienryhmätoiminta. Lasten ja nuorten toimintaa järjestetään Helsingissä yhdistyksen toimitiloissa sekä Uudessa lastensairaalassa, Kuortinkartanossa ja yksittäisissä tapahtumissa. 

Viikonloppu- ja kesäleirit mahdollistavat lapsille samassa tilanteessa olevien kohtaamisen ja helpottavat uusien kaverisuhteiden muodostamista. Lapset saavat pitkäikäisiä ystävyyssuhteita leireillä. Ystävyyssuhteet vähentävät yksinäisyyttä ja parantavat kokonaisvaltaista hyvinvointia. 

Pienryhmätoiminta rakennetaan aina jonkin tietyn teeman ympärille. Tällaisia teemoja voi olla esimerkiksi lapsisyöpäpotilaan sisaruksen hyvinvointi tai syövän sairastaneen nuoren hyvinvointi. 

Vertaisryhmässä toimiminen tukee lapsisyöpäpotilaiden ja heidän perheidensä laaja-alaista hyvinvointia, niin sairauden aikana kuin sen jälkeenkin.

Kuortinkartano

Yhdistyksen omistama kurssi- ja leirikeskus Kuortinkartano sijaitsee Pertunmaalla viitostien varrella, noin 170 kilometrin etäisyydellä Helsingistä. Arkkitehti Axel Mörnen piirtämä päärakennus on valmistunut vuonna 1928. Peruskorjatussa kartanossa on 13 majoitushuonetta, avara ruokailutila, luentosali ja kaksi kabinettia. 

Tekemistä 

Kuortinkartano tarjoaa puitteet monenlaisiin aktiviteetteihin, jotka soveltuvat rauhallisempaan tai vauhdikkaampaan menoon kaiken ikäisille! Kartanolla on tunnelmallisen takkahuoneen lisäksi lapsille leikkihuone, askarteluhuone ja musiikkihuone, biljardipöytä ja suuri valikoima lautapelejä. Iltaisin lämpeää iso puusauna, vaihtoehtoisesti käytössä on myös pienempi sähkösauna. 

Kuortinkartanon pihapiiri on kesäinen paratiisi ja talvella lumen valtakunta. Pihakatoksessa voi paistaa lettuja tai makkaraa ja kodassa tunnelmoida nuotion rätistessä kaiken keskellä.

Pihapiirissä on myös lasten leikkipaikka ja kentät lentopalloa ja jalkapalloa varten. Lisäksi on mahdollisuus pelata minigolfia, frisbeegolfia, pingistä, koripalloa tai salibandya. Lähiympäristöön voi kesäisin tutustua metsäpolkuja patikoiden, polkupyörällä polkien tai läheisellä järvellä soudellen kartanon soutuveneellä. Lähimmälle uimarannalle on. n.2 km matka. Talvella on mahdollisuus lainata suksia tai potkukelkkaa menopeliksi. Kartanon henkilökunta opastaa välineiden lainassa.

Huoneet ja fasiliteetit

Potilasperheiden tapahtumissa on täysihoito aterioineen. Huoneissa on liinavaatteet ja wc:t. Pesutilat ovat yhteiset. Puusaunassa miesten ja naisten vuorot, sähkösaunan voi varata pienemmälle ryhmälle omaksi. Tarvittaessa mahdollisuus myös pyykinpesuun. Kartanolla on muutamat lastenrattaat, joita voi lainata siellä ollessa. Lähimpään kauppaan (Kuortin ABC) on n. 1,2km matka.

Kartanon henkilökunta auttaa sinua mielellään kaikissa kysymyksissä!