Kesäloma perheille 1

Tervetuloa kesälomalle 9.-12.7.24

Tule nauttimaan kesäisistä tunnelmista ja rennosta menosta perheesi kanssa Kuortinkartanoon! Loman aikana on mahdollisuus pitää pieni hengähdystauko arjesta, tavata muita vertaisia ja nauttia oman perheen seurasta. Kartanolla on mahdollisuus monenlaiseen mukavaan tekemiseen ja ulkoiluun upeassa maalaismiljöössä. Lomalla on täyshoito ja kartano on varattu ainoastaan potilasperheiden käyttöön.

Kenelle: Lapsisyöpäpotilasperheille

Tapahtuman ajankohta: 9.-12.7.2024

Omavastuumaksu: 60€/aikuinen tai yli 15-vuotias ja 40€/lapsi (Alle 4-vuotiaat osallistuvat ilmaiseksi) Lue lisää

Kuljetus: Omakustanteinen

Paikat vahvistetaan osallistujille n. 1kk ennen ajankohtaa.Tämän jälkeen tulleet ilmoittautumiset pyritään vahvistamaan mahdollisimman nopeasti, niin kauan kuin paikkoja on vapaana. Mikäli ilmoittautuneita on enemmän, kuin paikkoja tarjolla, ovat ensikertalaiset etusijalla.

Alla lisää tietoa Kuortinkartanosta ja Kympin Lasten tominnasta.

Ilmoittautumislomake

Kesäloma 1 (9.7-12.7.24)

Osallistuja 1

Osallistuja 2

Osallistuja 3

Osallistuja 4

Osallistuja 5

Osallistuja 6

* Ikä- ja sukupuolitietoja kysytään anonyymia tilastointia varten

Kuortinkartanolle etukäteen tiedoksi

Muut tiedot

Minulle saa lähettää tietoa Kympin Lasten toiminnasta (voit milloin tahansa peruuttaa luvan: info@kympinlapset.fi)

Kuortinkartano

Yhdistyksen omistama kurssi- ja leirikeskus Kuortinkartano sijaitsee Pertunmaalla viitostien varrella, noin 170 kilometrin etäisyydellä Helsingistä. Arkkitehti Axel Mörnen piirtämä päärakennus on valmistunut vuonna 1928. Peruskorjatussa kartanossa on 13 majoitushuonetta, avara ruokailutila, luentosali ja kaksi kabinettia. 

Tekemistä 

Kuortinkartano tarjoaa puitteet monenlaisiin aktiviteetteihin, jotka soveltuvat rauhallisempaan tai vauhdikkaampaan menoon kaiken ikäisille! Kartanolla on tunnelmallisen takkahuoneen lisäksi lapsille leikkihuone, askarteluhuone ja musiikkihuone, biljardipöytä ja suuri valikoima lautapelejä. Iltaisin lämpeää iso puusauna, vaihtoehtoisesti käytössä on myös pienempi sähkösauna. 

Kuortinkartanon pihapiiri on kesäinen paratiisi ja talvella lumen valtakunta. Pihakatoksessa voi paistaa lettuja tai makkaraa ja kodassa tunnelmoida nuotion rätistessä kaiken keskellä.

Pihapiirissä on myös lasten leikkipaikka ja kentät lentopalloa ja jalkapalloa varten. Lisäksi on mahdollisuus pelata minigolfia, frisbeegolfia, pingistä, koripalloa tai salibandya. Lähiympäristöön voi kesäisin tutustua metsäpolkuja patikoiden, polkupyörällä polkien tai läheisellä järvellä soudellen kartanon soutuveneellä. Lähimmälle uimarannalle on. n.1,5 km matka. Talvella on mahdollisuus lainata suksia tai potkukelkkaa menopeliksi. Kartanon henkilökunta opastaa välineiden lainassa.

Huoneet ja fasiliteetit

Potilasperheiden tapahtumissa on täysihoito aterioineen. Huoneissa on liinavaatteet ja wc:t. Pesutilat ovat yhteiset. Puusaunassa miesten ja naisten vuorot, sähkösaunan voi varata pienemmälle ryhmälle omaksi. Tarvittaessa mahdollisuus myös pyykinpesuun. Kartanolla on muutamat lastenrattaat, joita voi lainata siellä ollessa. Lähimpään kauppaan (Kuortin ABC) on n. 1,2km matka.

Kartanon henkilökunta auttaa sinua mielellään kaikissa kysymyksissä!

Kympin Lasten Perhe- ja vertaistoiminta

Perhe- ja vertaistoiminnan tavoitteena on tukea perheiden ja vertaisten psyykkistä, sosiaalista ja fyysistä hyvinvointia.  

Lapsen sairastaminen ja pitkät hoitojaksot ovat syöpää sairastavalle lapselle ja hänen vanhemmilleen 
äärimmäisen raskaita. Lapselle vanhempien tuki on tärkeää, ja vanhempien jaksamista auttaa, kun on 
henkisesti ja fyysisesti mahdollisimman hyvässä kunnossa.

Perhe- ja vertaistoiminnan eri muotoja ovat perhelomat, perheviikonloput, vertaiskahvit sairaalalla, vertaisryhmät ja erilaiset virkistystapahtumat. Osa tapahtumista on kohdennettu infektioriskissä oleville perheille. 

Perheiden lomajaksoja järjestetään vuosittain useita. Viikonloppujen ja lomaviikkojen aikana perheet tapaavat muita samanlaisessa elämäntilanteessa olevia perheitä. Vertaisten tapaaminen tukee lapsisyöpäpotilaiden ja heidän perheidensä laaja-alaista hyvinvointia, niin sairauden aikana kuin sen jälkeenkin.