Kynttiläviikonloppu lapsensa menetäneille

Tervetuloa kynttiläviikonloppuun 25.-27.10.24

Järjestämme lapsensa syöpään menettäneille perheille kynttiläviikonlopun Kuortinkartanossa.

Viikonlopussa perheiden on mahdollista tavata muita lapsensa menettäneitä ja viettää aikaa vertaistuen parissa.

Viikonlopun aikana on mahdollisuus pitää pieni hengähdystauko arjesta, tavata muita menetyksen kokeneita perheitä ja nauttia oman perheen seurasta. Kartanolla on mahdollisuus monenlaiseen mukavaan tekemiseen ja ulkoiluun upeassa maalaismiljöössä. Viikonlopussa on täyshoito ja kartano on varattu ainoastaan potilasperheiden käyttöön.

Kenelle: Lapsensa syöpään menettäneille perheille

Tapahtuman ajankohta: 25.-27.10.2024

Ilmoittaudu viimeistään: 25.9.2024 (Mikäli paikkoja on, ilmoittautuminen pidetääna auki myös tämän jälkeen)

Omavastuumaksu: 40€/aikuinen tai yli 15-vuotias ja 25€/lapsi (Alle 4-vuotiaat osallistuvat ilmaiseksi) Lue lisää

Kuljetus: Omakustanteinen

Paikat vahvistetaan osallistujille n. 1kk ennen ajankohtaa.Tämän jälkeen tulleet ilmoittautumiset pyritään vahvistamaan mahdollisimman nopeasti, niin kauan kuin paikkoja on vapaana. Mikäli ilmoittautuneita on enemmän, kuin paikkoja tarjolla, ovat ensikertalaiset etusijalla.

Alla lisää tietoa Kuortinkartanosta ja Kympin Lasten toiminnasta.

Ilmoittautumislomake

Kynttiläviikonloppu 24.-26.5.24

Osallistuja 1

Osallistuja 2

Osallistuja 3

Osallistuja 4

Osallistuja 5

Osallistuja 6

* Ikä- ja sukupuolitietoja kysytään anonyymia tilastointia varten

Kuortinkartanolle etukäteen tiedoksi

Muut tiedot

Minulle saa lähettää tietoa Kympin Lasten toiminnasta (voit milloin tahansa peruuttaa luvan: info@kympinlapset.fi)

Kuortinkartano

Yhdistyksen omistama kurssi- ja leirikeskus Kuortinkartano sijaitsee Pertunmaalla viitostien varrella, noin 170 kilometrin etäisyydellä Helsingistä. Arkkitehti Axel Mörnen piirtämä päärakennus on valmistunut vuonna 1928. Peruskorjatussa kartanossa on 13 majoitushuonetta, avara ruokailutila, luentosali ja kaksi kabinettia. 

Tekemistä 

Kuortinkartano tarjoaa puitteet monenlaisiin aktiviteetteihin, jotka soveltuvat rauhallisempaan tai vauhdikkaampaan menoon kaiken ikäisille! Kartanolla on tunnelmallisen takkahuoneen lisäksi lapsille leikkihuone, askarteluhuone ja musiikkihuone, biljardipöytä ja suuri valikoima lautapelejä. Iltaisin lämpeää iso puusauna, vaihtoehtoisesti käytössä on myös pienempi sähkösauna. 

Kuortinkartanon pihapiiri on kesäinen paratiisi ja talvella lumen valtakunta. Pihakatoksessa voi paistaa lettuja tai makkaraa ja kodassa tunnelmoida nuotion rätistessä.

Pihapiirissä on myös lasten leikkipaikka ja kentät lentopalloa ja jalkapalloa varten. Lisäksi on mahdollisuus pelata minigolfia, frisbeegolfia, pingistä, koripalloa tai salibandya. Lähiympäristöön voi kesäisin tutustua metsäpolkuja patikoiden, polkupyörällä polkien tai läheisellä järvellä soudellen kartanon soutuveneellä. Lähimmälle uimarannalle on. n.2 km matka. Talvella on mahdollisuus lainata pulkkaa tai potkukelkkaa menopeliksi. Kartanon henkilökunta opastaa välineiden lainassa.

Huoneet ja fasiliteetit

Potilasperheiden tapahtumissa on täysihoito aterioineen. Huoneissa on liinavaatteet valmiina. Huoneista 10 wc-tilat ja yhteiskäytössä olevat kolmessa. Pesutilat ovat yhteiset. Puusaunassa miesten ja naisten vuorot, sähkösaunan voi varata pienemmälle ryhmälle omaksi. Tarvittaessa mahdollisuus myös pyykinpesuun. Kartanolla on muutamat lastenrattaat, joita voi lainata siellä ollessa. Lähimpään kauppaan (Kuortin ABC) on n. 1,2km matka.

Kartanon henkilökunta auttaa sinua mielellään kaikissa kysymyksissä!

Lapsensa menettäneiden perheiden toiminta

Lapsensa menettäneiden perheiden tukeminen on yksi tärkeimmistä tehtävistämme. Lapsen kuoleman jälkeen vanhempien on mahdollisuus osallistua sururyhmään sekä koko perheen Kuortinkartanon Kynttiläviikonloppuihin ja ohjattuihin viikonloppuihin. Näiden lisäksi myös muu yhdistyksen toiminta on lapsensa menettäneiden käytettävissä.

Vanhemmuuden vaikeimpia ja raskaimpia kokemuksia on oman lapsen kuolema. Kuoleman jälkeen seuraava suru on pitkä, raskas ja monimutkainen prosessi, joka kattaa erilaisten tunteiden kirjon. 

Useissa tutkimuksissa on todettu, että lapsen kuoleman jälkeinen suru kestää huomattavasti kauemmin kuin esimerkiksi puolison kuoleman aiheuttama suru. Syvin, elämää vaikeuttava suru lievenee parissa vuodessa, mutta ikävä ja kaipaus ovat pitkään osa koko perheen elämää. Muisto lapsesta säilyy vanhempien mielissä koko heidän elämänsä." 

psykologi Riitta Morelius