Ohjattu viikonloppu lapsensa menettäneille

Lämpimästi tervetuloa Kuortinkartanoon lapsensa menettäneiden perheiden viikonlopputapaamiseen 23.–25.8.2024. 

Viikonlopun aikana vanhemmille on varattu aikaa keskustella menetyksestä ja surusta ammattilaisen ohjauksessa sekä pienryhmissä. Lapsille on järjestetty omaa ohjelmaa tuolle ajalle ja mahdollisuus ikätasoiseen surun käsittelyyn ammattilaisen ohjauksessa.

Viikonlopun teemoja ovat:

  • Voimavarojen ja selviytymisen keinojen lisääminen arjessa
  • Oman ja läheisten suremisen tavan ymmärtäminen ja hyväksyminen
  • Vertaistuen ja osallisuuden kantava voima
  • Lapsen surun tukeminen ja tukemisen keinot
  • Erilaiset tukipalvelut ja vertaispalvelut

Toivomme, että otatte mukaan lapsenne valokuvan. Myös sisaruksilla toivotaan olevan mukana menehtyneen sisaruksen valokuva omissa sururyhmissään.

Viikonlopun ohjaajana toimii vertaisäiti ja terapeutti Nenne Amnell yhdessä vertaisvanhempien kanssa.

Lasten ja nuorten sururyhmistä ja muusta lasten ohjelmasta viikonlopun aikana vastaa Kirsi Kuusjärvi ohjaajatiiminsä kera.

Viikonlopussa on täysylläpito. Matkat jokainen perhe kustantaa itse. Myös vapaamuotoiselle yhdessäololle on varattu aikaa, joten sään mukaiset ulkoiluvaatteet ja pelitossut kannattaa ottaa mukaan.

Kenelle: Lapsensa syöpään menettäneille perheille

Tapahtuman ajankohta: 23.-25.8.2024

Ilmoittaudu viimeistään: 23.7.2024

Omavastuumaksu: Ei omavastuuta Lue lisää

Kuljetus: Omakustanteinen

Paikat vahvistetaan osallistujille n. 1kk ennen ajankohtaa.Tämän jälkeen tulleet ilmoittautumiset pyritään vahvistamaan mahdollisimman nopeasti, niin kauan kuin paikkoja on vapaana. Mikäli ilmoittautuneita on enemmän, kuin paikkoja tarjolla, ovat ensikertalaiset etusijalla.

Ilmoittautumislomakkeen alla lisää tietoa Kuortinkartanosta ja Kympin Lasten toiminnasta.

Ilmoittautumislomake

Ohjattu viikonloppu 23.-25.8.24

Osallistuja 1

Osallistuja 2

Osallistuja 3

Osallistuja 4

Osallistuja 5

Osallistuja 6

* Ikä- ja sukupuolitietoja kysytään anonyymia tilastointia varten

Kuortinkartanolle etukäteen tiedoksi

Muut tiedot

Minulle saa lähettää tietoa Kympin Lasten toiminnasta (voit milloin tahansa peruuttaa luvan: info@kympinlapset.fi)

Ohjelma

Perjantai
16:00  Majoittuminen alkaa 
17:00  Päivällinen 
18:00  Yhteinen viikonlopun avaus
Aikuisten ja lasten omat ohjelmat
20:30 Sauna lämmin, iltapalaa tarjolla

Lauantai
08:00 Aamiainen
09:00 Yhteinen aamun avaus 
09:30 Aikuisten ja lasten omat ohjelmat
12:00 Lounas
13:00 Aikuisten ja lasten omat ohjelmat
14:30 Iltapäiväkahvi
15:00 Aikuisten ja lasten omat ohjelmat
16:30 Yhteistä ohjelmaa kaikille
17:30 Päivällinen
19:00 Sauna lämmin
19:00 Takkatila, vapaamuotoista yhdessäoloa
20:30 Iltapalaa tarjolla

Sunnuntai
08:00 Aamiainen
09:00 Yhteinen aamun avaus
09:30 Aikuisten ja lasten omat ohjelmat
12:30 Lounas ja lähtökahvit
13:30 Viikonloppu päättyy

Tarkempi ohjelman sisältö sovitaan osallistujien toiveiden mukaisesti viikonlopun aluksi.

Kuortinkartano

Yhdistyksen omistama kurssi- ja leirikeskus Kuortinkartano sijaitsee Pertunmaalla viitostien varrella, noin 170 kilometrin etäisyydellä Helsingistä. Arkkitehti Axel Mörnen piirtämä päärakennus on valmistunut vuonna 1928. Peruskorjatussa kartanossa on 13 majoitushuonetta, avara ruokailutila, luentosali ja kaksi kabinettia. 

Tekemistä 

Kuortinkartano tarjoaa puitteet monenlaisiin aktiviteetteihin, jotka soveltuvat rauhallisempaan tai vauhdikkaampaan menoon kaiken ikäisille! Kartanolla on tunnelmallisen takkahuoneen lisäksi lapsille leikkihuone, askarteluhuone ja musiikkihuone, biljardipöytä ja suuri valikoima lautapelejä. Iltaisin lämpeää iso puusauna, vaihtoehtoisesti käytössä on myös pienempi sähkösauna. 

Kuortinkartanon pihapiiri on kesäinen paratiisi ja talvella lumen valtakunta. Pihakatoksessa voi paistaa lettuja tai makkaraa ja kodassa tunnelmoida nuotion rätistessä.

Pihapiirissä on myös lasten leikkipaikka ja kentät lentopalloa ja jalkapalloa varten. Lisäksi on mahdollisuus pelata minigolfia, frisbeegolfia, pingistä, koripalloa tai salibandya. Lähiympäristöön voi kesäisin tutustua metsäpolkuja patikoiden, polkupyörällä polkien tai läheisellä järvellä soudellen kartanon soutuveneellä. Lähimmälle uimarannalle on. n.2 km matka. Talvella on mahdollisuus lainata pulkkaa tai potkukelkkaa menopeliksi. Kartanon henkilökunta opastaa välineiden lainassa.

Huoneet ja fasiliteetit

Potilasperheiden tapahtumissa on täysihoito aterioineen. Huoneissa on liinavaatteet valmiina. Huoneista 10 wc-tilat ja yhteiskäytössä olevat kolmessa. Pesutilat ovat yhteiset. Puusaunassa miesten ja naisten vuorot, sähkösaunan voi varata pienemmälle ryhmälle omaksi. Tarvittaessa mahdollisuus myös pyykinpesuun. Kartanolla on muutamat lastenrattaat, joita voi lainata siellä ollessa. Lähimpään kauppaan (Kuortin ABC) on n. 1,2km matka.

Kartanon henkilökunta auttaa sinua mielellään kaikissa kysymyksissä!

Lapsensa menettäneiden perheiden toiminta

Lapsensa menettäneiden perheiden tukeminen on yksi tärkeimmistä tehtävistämme. Lapsen kuoleman jälkeen vanhempien on mahdollisuus osallistua sururyhmään sekä koko perheen Kuortinkartanon Kynttiläviikonloppuihin ja ohjattuihin viikonloppuihin. Näiden lisäksi myös muu yhdistyksen toiminta on lapsensa menettäneiden käytettävissä.

Vanhemmuuden vaikeimpia ja raskaimpia kokemuksia on oman lapsen kuolema. Kuoleman jälkeen seuraava suru on pitkä, raskas ja monimutkainen prosessi, joka kattaa erilaisten tunteiden kirjon. 

Useissa tutkimuksissa on todettu, että lapsen kuoleman jälkeinen suru kestää huomattavasti kauemmin kuin esimerkiksi puolison kuoleman aiheuttama suru. Syvin, elämää vaikeuttava suru lievenee parissa vuodessa, mutta ikävä ja kaipaus ovat pitkään osa koko perheen elämää. Muisto lapsesta säilyy vanhempien mielissä koko heidän elämänsä." 

psykologi Riitta Morelius