Iloa, oivalluksia ja kokemuksia potilasperheille Pii Poon Lego-rakennustapahtumassa

7.10.2017

Yksityisnäyttely toi paljon iloa Kympin lapsille
Yksityisnäyttely toi paljon iloa Kympin lapsille
Vaikka Lauri on itse Dublomiehiä, oli Legoillakin kiva rakennella
Vaikka Lauri on itse Dublomiehiä, oli Legoillakin kiva rakennella

Pii Poon LEGO-rakennustapahtuma avasi ovensa osasto kympin lapsille varsinaisen aukioloajan ulkopuolella, jolloin myös infektioriskissä olevat pääsivät ihailemaan, kokoamaan ja testailemaan rakennelmia omassa porukassaan.

Yksi osallistujista oli 4-vuotias Lauri Hirvonen, joka kierteli isosiskonsa kanssa innoissaan ympäri aluetta.

- Meidän lisäksemme tapahtumassa oli noin 6-8 perhettä ja kaikilla tuntui olevan todella hauskaa, kertoo Laurin isä Heikki Hirvonen.

Lauri sairastaa akuuttia lymfaattista leukemiaa ja on viettänyt osasto kympillä nyt kaksi vuotta. Infektioriskissä oleville potilaille järjestetyt tilaisuudet ovat arjen valopilkkuja ja tuovat suunnattomasti iloa koko potilasperheelle.

- Laurista oli parasta päästä itse tekemään legoilla, vaikka itse onkin enemmän dublomies, isä kertoo.

Laurin perhe osallistui Pii Poon tapahtumaan jo toista kertaa ja olivat jälleen oikein tyytyväisiä Pii Poon järjestelyihin.

- Puitteet olivat jopa edellistäkin kertaa paremmat, Hirvoset kiittelevät.

Suuri ilo pienellä vaivalla

Myös Pii Poo Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Ranton mukaan tilaisuus meni hienosti ja osallistujat tykkäsivät. Ranton mukaan rakennustapahtuman tärkeimpiä arvoja on tuottaa iloa, oivalluksia ja kokemuksia mahdollisimman monelle lapselle ja halusivat tarjota jälleen kympin lapsille mahdollisuuden päästä mukaan.

- Meille pienen yksityisnäyttelyn järjestäminen on pieni vaiva, mutta moni lapsi saattaa saada siitä paljon iloa ja voimia. Tapahtuma saattaisi jäädä monelle osasto kympin lapselle väliin ilman rauhallisempaa mahdollisuutta osallistua, joten autamme mielellämme.

Ranto kertoo kaikkien löytäneen vierailun aikana omat suosikkijuttunsa. Toisille se oli Speed Champions -autorata, toisille LEGO-näyttelyt tai suuret LEGO-mallit ja muutamille tietysti LEGO-kauppa. Moni innostui ottamaan myös selfieitä LEGO-mallien kanssa.

- Osasto kympin lapset ovat hyvin käyttäytyvää ja rauhallista yleisöä, Ranto kehuu ja toivottaa kympin lapset tervetulleiksi myös jatkossa näyttelyihin vastaavin järjestelyin. 

Pii Poon LEGO-rakennustapahtuma järjestettiin Vantaan Energia Areenalla 23.-24. elokuuta. Tapahtuman perusideana on, että kuka tahansa voi tuoda omia LEGO-rakennelmiaan viikonlopun ajaksi näytille. Lisäksi tapahtumaan voi tulla myös rakentamaan järjestäjän tarjoamista palikoista tai pelkästään ihastelemaan LEGO-luomuksia. Tapahtuma on järjestetty Suomessa vuodesta 2009 alkaen, joista viimeiset neljä kertaa pääkaupunkiseudulla.