Tukea vakavan sairauden aikana ja sen jälkeen

Saman kokemuksen äärellä on helpompaa jakaa huolet ja surut, mutta myös ilot ja toiveet tulevaisuuteen. 

Kun lapsi sairastuu syöpään, vaikuttaa se koko perheeseen. Perheet tarvitsevat tukea niin akuutin sairastamisen aikana kuin sen jälkeenkin. Aluksi perheet ovat kriisissä ja keskittyvät hoidoista ja niistä johtuvista välillisistä rasitteista (mm. pelko, huoli, stressi, talouden heikentyminen) selviytymiseen. Varsinainen psyykkinen työstäminen alkaa yleensä vasta hoitojaksojen jälkeen.

Kympin Lapset (HYKSin lapsisyöpäpotilaiden vanhemmat ja ystävät ry) on lapsisyöpäpotilaita ja heidän perheitään tukeva kotimainen vertais- ja vapaaehtoistoiminnan yhdistys. Tarjoamme perheille tukea sekä lapsen hoitojaksojen aikana, että sen jälkeen. Järjestämme toimintaa vuosittain yli 2000 henkilölle. Toiminnan osa-alueet ovat lasten ja nuorten toiminta, perhe- ja vertaistoiminta, lapsensa menettäneiden toiminta, koulurobottitoiminta ja asuntolatoiminta.

Tuellasi toteutamme vertaistoimintaa

  • Syöpää sairastaville/sairastaneille lapsille ja nuorille sekä heidän sisaruksilleen
  • Lapsisyöpäpotilasperheille ja isovanhemmille sekä erikseen infektioriskissä oleville perheille
  • Lapsensa syövälle menettäneille perheille

Tukenamme voivat olla ihan kaikki, yksityishenkilöt lahjoittajina, yritykset lahjoittajina ja yhteistyökuppaneina kuin myös koululuokat taksvärkkipäivänä. Lue hieman eteenpäin ja löydä paras tapasi auttaa!

Tutustu lahjoitusvarojen käyttötarkoitukseen tarkemmin täällä.

Alla lisätietoja lahjoitusvarojen käyttökohteista.

Kertalahjoitus

Kertalahjoitus on mainio tapa osallistua hyvän tekemiseen. Pienikin summa on suuri, kun meitä on monta lahjoittamassa!

Voit tehdä lahjoituksen verkkopankissa, maksukortilla tai MobilePaylla.

Lahjoituksen maksun jälkeen saat halutessasi sähköpostiin kuitin lahjoituksesta, jossa näkyy päivämäärä, lahjoituksen summa sekä lahjoituksen saaja Kympin Lapset (HYKSin lapsisyöpäpotilaiden vanhemmat ja ystävät ry)

Kuukausilahjoitus

Säännöllinen lahjoittaminen on loistava tapa osallistua hyvän tekemiseen. Sen avulla voimme tehdä työtämme pitkällä tähtäimellä ja suunnitelmallisesti. Jos haluat kertalahjoituksen sijasta auttaa Kympin Lasten lapsisyöpäpotilasperheitä säännöllisesti, voit ryhtyä kuukausilahjoittajaksi. 

Voit tehdä lahjoituksen verkkopankissa, maksukortilla tai MobilePaylla.

Lahjoituksen maksun jälkeen saat halutessasi sähköpostiin kuitin lahjoituksesta, jossa näkyy päivämäärä, lahjoituksen summa sekä lahjoituksen saaja Kympin Lapset (HYKSin lapsisyöpäpotilaiden vanhemmat ja ystävät ry)

Yritysyhteistyö

Pohditko yrityksesi sosiaalisen vastuun kohdentamista? Etsitkö lahjoituskohdetta, jolta saisit tietää tarkkaan mihin rahoitusrahat käytetään? Tarjoamme sinulle mahdollisuuden kohdentaa lahjoitusvarat 100% lapsisyöpäpotilaiden ja potilasperheiden hyväksi.

Ota yhteyttä, niin sovitaan yhdessä, mihin toiminnan osa-alueeseen haluat tukesi kohdentaa.


Lue lisää yritysyhteistyöstä

Koulujen päivätyökeräys

Päivätyökeräys on tapa osallistua syöpään sairastuneiden lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä tukemiseen tilanteessa, jossa heidän voimavaransa ovat vähissä. Päivätyökeräyksessä Kympin Lapsille olet mukana mahdollistamassa syöpäsairaiden lasten ja heidän perheidensä laadukasta vertaistukitoimintaa sekä vahvistamassa heidän hyvinvointiaan ja jaksamista. Lahjoita oma palkkiosi Kympin Lasten päivätyökeräykseen.


Lue lisää päivätyökeräyksestä

Testamenttilahjoitus

Tekemällä testamenttilahjoituksen voit varmistaa, että omaisuutesi tai haluamasi osuus siitä ohjautuu sinulle tärkeään tarkoitukseen. Testamenttilahjoitus voi olla tietty summa rahaa, esine, arvopaperi, kiinteistö tai prosenttiosuus omaisuudestasi. Lahjoittamalla Kympin Lapsille olet mukana mahdollistamassa syöpäsairaiden lasten ja heidän perheidensä laadukasta vertaistukitoimintaa sekä vahvistamassa heidän hyvinvointiaan ja jaksamista. 

Lue lisää testamenttilahjoittamisesta

Lahjoittamalla Kympin Lapsille olet mukana mahdollistamassa syöpäsairaiden lasten ja heidän perheidensä laadukasta vertaistukitoimintaa sekä vahvistamassa heidän hyvinvointiaan ja jaksamista. 

Lapsen vakava sairaus koskettaa koko perhettä, niin vanhempia, sisaruksia kuin muitakin läheisiä. Työssämme korostuu perhekeskeisyys ja vertaistuki. Annamme tukea ja tietoa syöpää sairastavien lasten ja nuorten perheille, järjestämme yhteisiä tapahtumia ja tilaisuuksia sekä autamme perheitä sopeutumaan muuttuneessa elämäntilanteessa.

Toimintaa järjestetään Kympin Lasten leirikeskuksessa Kuortinkartanossa (kuvissa), Helsingissä ja verkkovälitteisesti.

Lahjoituksina saadut varat käytetään:

  • Lasten ja nuorten toimintaan; leirien järjestämiseen, lasten ja nuorten viikonlopputoiminnan järjestämiseen, tukiryhmien järjestämiseen, virkistystapahtumien järjestämiseen, koulutustilaisuuksien järjestämiseen.
  • Perhe- ja vertaistoimintaan; tuettujen lomien ja perheviikonloppujen järjestämiseen, virkistystapahtumien järjestämiseen, tukiryhmien järjestämiseen.
  • Lapsensa menettäneiden toimintaan; vertaisviikonloppujen ja ammatillisesti ohjatun viikonlopputoiminnan järjestämiseen, tukiryhmien järjestämiseen.
  • Muuhun toimintaan: tiedotusmateriaalin tuottamiseen ja toimittamiseen, koulutuksen järjestämiseen, asuntolatoiminnan ylläpitämiseen, yhdistyksen leirikeskuksen ylläpitämiseen.

Saat lisää tietoa ottamalla yhteyttä toiminnanjohtajaamme Anu Tikkaan: anu.tikka@kympinlapset.fi tai 044 244 1711.

Tiedot rahankeräysluvasta: 

Rahankeräysluvan saaja
HYKSin lapsisyöpäpotilaiden vanhemmat ja ystävät ry

Rahankeräysluvan myöntäjä
Poliisihallitus / arpajaishallinto

Rahankeräysluvan numero ja myöntämisajankohta
RA/2021/341, 19.3.2021