Testamenttilahjoitus

Tekemällä testamenttilahjoituksen voit varmistaa, että omaisuutesi tai haluamasi osuus siitä ohjautuu sinulle tärkeään tarkoitukseen. Testamenttilahjoitus voi olla tietty summa rahaa, esine, arvopaperi, kiinteistö tai prosenttiosuus omaisuudestasi. Lahjoittamalla Kympin Lapsille olet mukana mahdollistamassa syöpäsairaiden lasten ja heidän perheidensä laadukasta vertaistukitoimintaa sekä vahvistamassa heidän hyvinvointiaan ja jaksamista. 

Yleishyödyllisenä yhteisönä Kympin Lasten ei tarvitse maksaa testamenttilahjoituksista veroa, joten varat käytetään kokonaisuudessaan lapsisyöpäpotilasperheiden hyväksi.

Mikä on testamentti?

Testamentilla saat ilmaistua tahtosi siitä, kenelle ja miten haluat omaisuutesi jakaa. Jollet ole laatinut testamenttia, omaisuutesi jaetaan perimysjärjestyksessä. Jos sinulla ei ole perillisiä, omaisuutesi menee kuoleman jälkeen valtiolle.
Tavallisesti testamentin laadinta ei ole monimutkaista ja sen voi laatia itsekin ilman juridista neuvontaa. Testamentin on kuitenkin täytettävä tietyt laissa asetetut muotovaatimukset, jotta se olisi juridisesti pätevä.

Testamentin muotovaatimukset

  • Testamentti on tehtävä kirjallisesti kahden todistajan ollessa läsnä yhtä aikaa
  • Todistajien on todistettava testamentti nimikirjoituksillaan sen jälkeen, kun testamentintekijä on allekirjoittanut testamentin. Todistajaksi ei kelpaa testamentintekijän tai -saajan lähisukulainen tai puoliso

Todistajien tulee tietää, että asiakirja on testamentti, mutta testamentintekijä saa valita, haluaako hän paljastaa todistajille testamentin sisällön.

Testamentissa on mainittava vähintään

  • Testamentintekijän nimi, sekä henkilö- ja osoitetiedot
  • Testamentinsaajan tiedot
  • Testamentin kohde (esim. kaikki omaisuus tai jokin osa omaisuudesta)

Kympin Lapset - HYKSin lapsisyöpäpotilaiden vanhemmat ja ystävät ry
Y-tunnus: 0599859-4

Lahjoitustili: FI16 1215 3000 1222 52

Testamenttiin on myös hyvä merkitä päiväys esimerkiksi siltä varalta, että henkilö tekee myöhemmin uuden testamentin. Testamentti on mahdollista muuttaa tai peruuttaa koska tahansa sen laatimisen jälkeen.

Jos testamentti sisältää monimutkaisia määräyksiä tai sen tekijä haluaa muutoin apua sen laatimiseen, on hyvä kääntyä lakimiehen tai esimerkiksi oman pankin puoleen.

Lisätietoa testamenttilahjoituksesta

Saat lisää tietoa ottamalla yhteyttä toiminnanjohtajaamme Anu Tikkaan
puhelin: 044 244 1711
sähköposti: info@kympinlapset.fi tai anu.tikka@kympinlapset.fi